Helmikuun helmet


Helmikuu oli oikein antoisa ja tehokas lukukuukausi.Osansa oli alkupuolen kovilla pakkasilla, jotka suorastaan kannustivat sisätiloissa oleiluun ja lukemiseen. Nämä maaliskuun ensimmäiset päivät ovatkin sitten kuluneet ulkona auringosta nautiskellen ja lukeminen on jäänyt vähemmälle.

Helmikuussa luin:
* Mary Marckin Minnan syyslukukauden
ja Toverien kesken
* Karen Homerin Mitä naisen tulee tietää tyylistä
* Renate Dorresteinin Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa
* Antti Tuurin Taivaanraapijat
* ja Kylmien kyytimies
* Matias Riikosen Nelisiipinen lokki
* Antti Leikaksen Melominen
* Manuela Boscon Ylitys
* Lisäksi kuuntelin äänikirjana Katja Ketun Kätilön

Kuukausi sisälsi siis vanhoja suosikkikirjailijoita ja kiinnostavia esikoiskirjailijoita. Parhaiten kuukaudesta jäi mieleeni aloittamani Tuuri-putki, joka jatkuu vielä tässä kuussa, sekä aivan kuun viime päivinä lukemani Boscon vaikuttava Ylitys. Suoranaisia pettymyksiä en tunnusta kokeneeni, mutta odotukseni Dorresteinin ja Leikaksen kirjojen suhteen olivat suuremmat kuin mihin todellisuus ylsi.

***

Maaliskuussa vietetään naistenpäivää ja sen kunniaksi oikean sivupalkin kirjavinkit antavat elämänohjeita naisille. Itseoikeutetusti mukaan pääsivät jo mainitut Mitä naisen tulee tietää tyylistä ja Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa. Lisäksi kokonaisuuden täydentää Paheellisen kotirouvan käsikirja.

Tuurin Ikitietä lukuunottamatta maaliskuun lukusuunnitelmani ovat vielä iloisesti auki. Pari kiehtovaa ulkomaista kirjaa on jo odottamassa pinon ylimmäisenä ja toivon saavani käsiini myös muutaman tässä kuussa ilmestyvän kotimaisen uutuuden. Mutta tapoihini kuuluu muuttaa suunnitelmia fiiliksen mukaan äkkiäkin, joten tämän kuun saldo selviää sitten, jahka muutama viikko eletään:)

***

Lopuksi suuret kiitokset kaikille KBF-keskustelusta. Helmikuun lopuksihan keskustelimme ennakko-odotusten merkityksestä lukukokemuksessa. Toitte hienosti esiin erilaisia näkökulmia, mutta lopulta taisimme olla aika yksimielisiä siitä, että ennakko-oletuksissa on omat hyvät ja huonot puolensa. On ihanaa löytää kokonaan "uusi" kirja tai kirjailija, mutta toisaalta ilman jonkinlaista ennakkokäsitystä ei moneen kirjaan tulisi edes tarttuneeksi.

Uusille ja uudehkoille keskustelijoille kerrottaakoon, että palkitsen aina kunkin KBF-keskustelun parhaan kommentin. Valintaperusteena ovat täysin itsekkäästi omat senhetkiset tunnelmani ja mieltymykseni. Tämän kertaisen palkinnon saa keskustelija, joka on varmaan osallistunut jokaiseen keskusteluun (en kyllä ole tarkistanut, mutta luulisin) ja aina erittäin hyvillä kommenteilla. Itse asiassa niin hyvillä, että hän on yleensä aina ollut aivan kärkitohinoissa, mutta siitä huolimatta palkinto on aina lipsahtanut jollekin toiselle.
Nyt haluan palkita uskollisuutta ja aktviisuutta, sitä paitsi ei tämänkään kertainen kommentti ole hänelle häpeäksi! Päin vastoin, tämä on ehtaa Leena Lumia:

...kirjan ei tavitse yllättää, mutta kun se tekee sen, se on kirjallinen orgasmi, huippu. Minusta kirjassa ei saa olla kovia ennakko-odotuksia. Siihen pitää suhtautua kuin seksiin: Antaa tunnelman ja hetken viedä ja ANTAUTUU tilanteelle.


Siinäpä tavoitetta tällä lukukuukaudelle! Leena, kiitos kommentistasi! Kuten aiemmin kerroin, saat valita kahden miehen; Antti Leikaksen ja Matias Riikosen väliltä. Tutkipa, mitä heistä viime kuussa kirjoitin ja ilmoita päätöksesi yhteystietojen kera!


Kaikille muille suloista sunnuntaita ja maaliskuuta, valoa kohti tässä kuljetaan! Tervetuloa Amman lukuhetkeen myös tässä kuussa:)

Kommentit

 1. Amma, ihanaa! Kiitos!

  Valitsen Matias Riikosen Nelisiipisen lokin. Vaikuttaa kiinnostavammalta...minulle.

  Mahtoiko sinulla olla osoitettani? Ellei niin meilaa leenalumi@gmail.com

  Upeaa aurinkoista sunnntaita sinulle & co!

  VastaaPoista
 2. Amma, olemme selvästi kumpikin helmien jäljillä tässä kuussa - minäkin otsikoin lähes samoin sanoin :D.

  Onnea, Leena! Palkinto taisi mennä oikeaan osoitteeseen!

  Mehevää maaliskuuta sinulle, Amma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ja minä kun olin olevinani niin "omaperäinen", taisin ottaa vaikutteeni sinulta:)

   Mukavaa ja aurinkoista kuukautta sinullekin!

   Poista
 3. Minäkin odotin enemmän tuolta Dorresteinin kirjalta. Hyviä nuo kirjavinkit naisille! Hehkeää naistenpäivää sinulle jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maukasta naistenpäivää myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti