LASTEN TOIVOTUT: 100 iloista lastenlaulua


Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt lastenlaulukirjaa, joka sisältäisi mahdollisimman paljon vanhoja tuttuja lastenlauluja.

Lopulta hankin tämän F-Kustannuksen Lasten Toivotut: 100 iloista lastenlaulua, joka osoittautui vielä ennakoimaanikin paremmaksi kirjaksi.
 
Nimensä mukaisesti kirja sisältää 100 lastenlaulua, jotka ovat pääasiallisesti niitä ikivihreitä, mitä Suomessa on laulettu lapsille jo vuosikymmeniä. Esimerkkiotoksina mainittakoon muutama lapsiraatimme tämänhetkisistä suursuosikeista:
Hämä-hämähäkki,
Jos sul lysti on,
Kapteeni Koukku,
Lounatuulen laulu,
Pienen pieni veturi,
Autolaulu,
Leikkikalu,
Leijonaa mä metsästän,
Mikki Hiiri ja Susihukka,
Peppi Pitkätossu,
Kuningaskobra,
Pingviinitanssi,
Hyvin hiljaa,
Suojelusenkeli,
Sininen uni,
Äidin sydän....

Lista olisi loputon, mutta pääsitte varmaankin jo asiasta perille! Laulukirjassa on sovitukseltaan helpot nuotit lähes jokaiseen kappaleeseen (parista todella pitkästä, kuten Lounatuulen laulusta ne puuttuvat tilasyistä). Lasten kannalta erityisen onnistuneet ovat suuret ja värikkäät kuvat, joiden eteen on nähty vaivaa. Toisin kyin usein laulukirjoissa, tässä kirjassa kuvat eivät ole puolipakollisia sivunnurkkaan väännettyjä töherryksiä, vaan yhtä merkittävässä osassa kuin itse laulutkin.

Eikä tässä vielä kaikki! Kirjan mukana tuli CD, joka sisältää 28 kirjan laulua. Kirja ja CD ovat meillä päivittäin kovassa käytössä.

Kaikille lapsiperheille ja ainakin musiikista kiinnostuneille sellaisille tämä kirja on siis aivan must-hankinta, suosittelen!

Lasten toivotut: 100 iloista lastenlaulua (Toim. Virpi Kari)
F-Kustannus Oy 2011
149s.

Kommentit

 1. Kiitos kirjavinkistä! Joskus olisi kiva lauleskella muitakin kuin kertosäkeitä :) Meidän pojat kuuntelevat mieluiten suomiräppiä, mutta yritän aktiivisesti tuputtaa ihan oikeita lastenlauluja. Tällä hetkellä lastenhuoneessa raikaa yksi ärsyttävimmistä klassikoista: Jospas minä kissan saisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua alkoi myös nuo kertosäteet tympäistä :D Ja ylipäänsä uusien laulujen keksiminen. Mutta tämän kirjan aukaistuani huomasin, että varmaan 80% oli ihan tuttuja:)
   Meillä on myös kuunneltu tähän asti paljon "aikuisten musiikkia" ja nyt vähän harmittaa, kun huomaan, kuinka antaumuksella lapset keskittyvät lastenlauluihin!

   Poista

Lähetä kommentti