Äänestä paras Copycat-kirjakansi

No niin, vihdoinkin olen päässyt sen verran tolpilleni, että Copycat-äänestys alkaa!
(Pahoittelut vielä viivästyksestä. Mutta ehkä ihan hyvä näin: Blogistanian Finlandia-jännitys oli makeaa seurattavaa ja nyt voidaankin sitten keskittyä upeisiin kirjakansiin.)Kuten kaikki kirjojen ystävät tietävät, kannet eivät suinkaan ole yhdentekevät. Ne saavat joko tarttumaan kirjaan tai sysäämään pois, ne ihastuttavat ja vihastuttavat. Niin, ja mikä tunne liittyykään itselle rakkaan kirjan ja painoksen tutuksi tulleeseen kuvaan! Leikkimielisen Copycat-kilpailun tarkoitus onkin raottaa kirjallisia maailmoja, antaa kiitosta kirjojen kansia kuvittaville taiteilijoille ja kääntää huomio kansitaiteeseen.

Jokainen osallistujakuva sai arvonnan kautta numeron, joiden mukaisessa järjestyksessä kuvat esitetään. Kollaasikuva on kokonaistarjonnan hahmottamiseen, jokainen kuva esitellään alla suurempana itsekseen. Sen verran otin vapauksia, että liitin (niihin kuviin, joissa ei jo valmiiksi näkynyt) myös alkuperäisen kannen kuvan, koska kuvista saa varmastikin enemmän irti kun näkee, mistä se on saanut alkunsa. Mutta kumpi on kumpi? Siinäpä se!!

Joistakin kuvista selviää kuvantekijän nimi, toisista taas ei. Mietin, onko se ongelma, mutta en rohjennut lisäillä kuvien yhteyteen nimiä lupaa kysymättä. Ja toisaalta, tuskin naamakertoimella on tässä skabassa merkitystä! Mutta jos joku anonyymiksi jäänyt haluaa kuvan ja numeron viereen myös nimen, niin viestiä vaan tulemaan!

Kiitos vielä kaikille kuvia lähettäneille! Olen ollut useat kerrat aivan ihastuksesta ymmyrkäisenä siitä, kuinka paljon vaivaa olettekaan nähneet ja kuinka hienoja kuvia olette tehneet. Kilpailu sai niin suuren suosion, että täytyyhän tämä ottaa joskus uusiksi, ideoita saa esittää!

Mutta nyt, kansalaiset, on aika käyttää äänestysoikeutta.

Ohjeet tulevat tässä:

1. Jokaisella osallistujalla on yksi ääni. Ilmoita pelkkä kuvan numero (niin, mitään Aku Ankkoja ei sitten äänestellä...) ja nimesi/tai nimimerkkisi kommentoimalla tähän postaukseen. Suosittelen tutkimaan kuvia kaikessa rauhassa, muokkamaan päätöksen ja siirtymään vasta sitten kommettilootaan, jotta mahdollisesti silmäkulmaan vilahtaneet aiemmat vastaukset eivät pääsisi sotkemaan. Omaa kuvaa saa äänestää :)

2. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 15.1. kello 20.00 saakka. Ilmoitan voittajan joko saman päivän iltana tai seuraavana aamuna.

3. Osallistumalla äänestykseen saat yhden arvan. Kilpailun päätteeksi suoritetaan arvonta. Yksi onnekas sekä voittajakuvan luonut saavat haluamastaan osallistujakuvasta kuvasuurennoksen. Jos nämä sattuvat olemaan yksi ja sama henkilö, arvonta suoritetaan uudelleen.

4. Levittäkää sanaa! Mitä enenmmän äänestäjiä, sitä jännittävämpää!

*Hyvää, sopivan helmeilevän hupsua ja riemukasta äänestystä!*

                                           COPYCAT-EHDOKKAAT OVAT:

1

 
2

3

4

5

6


7


8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

Kommentit

 1. Anonyyminä kummastelen oman kuvan äänestämistä. Jos kaikki äänestävät omaansa, saa joka kuva yhden äänen.

  VastaaPoista
 2. Numero 16 saa Morren äänen!!

  Valtavan hienoja juttuja!

  VastaaPoista
 3. Nää on ihan uskomattoman hienoja!! WAU! Minulta oli näköjään mennyt aika moni ihan ohitse :O En meinaa uskoa miten kekseliäitä juttuja. Nyt en muista mitä säännöissä oli tms. että pitikö käyttää omaa kuvaa ja toivon, että nuo ovat omia kuvia kaikilla, joista kannet on tehty.

  Useammassa kohdassa jouduin tosissani miettimään kumpi on oikea kansi!

  Ääneni menee numerolle 26 - en tiedä kenen se on, mutta kuva kävisi oikeasta, teksti nauratti ja henki oli kovin samanlainen molemmissa :D

  VastaaPoista
 4. Ihan huikea kokoelma! Ehdotankin näyttelyä johonkin pääkaupungin kirjastoista! Hienoja kaikki. Oikein harmittaa, että tämä osui juuri pahimpaan työkiireeseen ja jäi omalta osaltani tekemättä. Mutta onneksi on voinut ihailla muiden kätten töitä!

  Minun valintani osuu pitkällisen pohdinnan jälkeen numeroon 26. Valinta oli kyllä vaikea, se on sanottava. Lopulta asian ratkaisi se, että aluksi oli lähes mahdoton tietää, kumpi oli alkuperäinen kansi ja kumpi itsetehty.

  Hieno kisa, hauska idea! Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kansi numero kolme saa minun ääneni. Ei ollut helppoa valita. Kannet vetivät hiljaiseksi. Enää minua ei harmita, etten osallistunutkaan.

  Tällaisia kilpailuja voisi olla lisääkin!

  VastaaPoista
 6. Saako tosiaan äänestää vain yhtä - nämä ovat kaikki
  todella upeita ja moni jopa MIELETTÖMÄN upeita! Annan nyt tällä kertaa ääneni kuvalle nro 7 ja kunniamaikunnan kuvalle 16, mutta olisin yhtä hyvin voinut valita toisinkin. Blogikollegat, olette taitavia!

  VastaaPoista
 7. Todella hienoja kaikki! Vähän keikuin kahden vaiheilla, mutta annan ääneni kuvalle numero 24 :)

  VastaaPoista
 8. Voi, miten hienoja. Oli useampikin suosikki, mutta päädyin nro 7.

  VastaaPoista
 9. Ääk, mahdottoman vaikeaa. :) Mutta äänestän numeroa 26, koska bongasin sen silloin jo ko. kannen "kopioineen" blogista ja nauroin: hieno ja hyvin oivallettu!

  VastaaPoista
 10. Erittäin vaikea valinta mutta annan ääneni kuvalle 18! Aviomiehen hyötykäyttö sykähdytti :D

  VastaaPoista
 11. Erittäin vaikea valinta, tarvitsisin ainakin kolme lisä-ääntä. Mutta, pitkällisen harkinnan jälkeen, ääni menee numerolla 18, koska harva se onnistuu Andre Agassin kopioimaan!

  (Ja kunniamaininnat numeroille 3, 4 ja 26, hienoa työtä)

  VastaaPoista
 12. Todella vaikeaa, mullakin useampia suosikkeja joiden välillä valinta melkein mahdoton tehdä!

  Annan äänen numerolle 19, siinä on kaiken muun hyvän lisäksi sopivasti huumoriakin.

  VastaaPoista
 13. Tätä piti harkita koko päivä. Minun ääneni menee numerolle 18, vaikka toteankin heti, että en ole varma, miltä tuntuisi pistää seinälle anni.M:n miehen kuva ;)

  VastaaPoista
 14. Olipas vaikea päätös. Toinen toistaan hienompia kansia, siis VAU!

  Lopulta päädyin kuvaan 16, koska se on niin vaikuttava ja herkän kaunis. Se on kuva, jonka mieluiten ottaisin seinälleni.

  VastaaPoista
 15. Vaikea valinta. Ääneni menee silti kuvalle nro 2, siinä oli mukana hauskaa oivallusta.

  VastaaPoista
 16. Mullakin on todella monta suosikkia ja pähkäilin useamman kannen välillä. Ääneni menee numerolle 7. Ja kunniamaininnan saavat 2, 4, 13 ja 20.

  VastaaPoista
 17. Amma, kiva kuulla, että olet toipumassa.

  Ehdottomasti kuva 26!

  VastaaPoista
 18. Voi että, niin paljon ihan loistavia copycat-kansia!! Valinta on vaikea, mutta lopulta aika itsestäänselvä.

  Pakko antaa silti ääni sille, mikä edelleen saa hymyn huulille ja osoittaa mahtavaa asennetta sekä tekijältä että taustajoukoiilta:

  18!

  En katsele muiden vastauksia ollenkaan, vaan jään jännittämään.... apuuuaaaa...

  ONNEA kaikille kansia tehneille - aivan raivokkaan mahtavaa työtä!

  Ammalle kiitokset tästä kisasta: on ollut tosi mahtava katsella, mitä muut saavat aikaan! Jos itsellä olisi ollut enemmän aikaa, olisin myös ehdottomasti osallistunut :-).

  VastaaPoista
 19. Nämä ovat niin hyviä! Todella vaikea valinta, mutta päädyn lopulta numeroon 20. Myös 18 ja 21 ovat suosikkejani.

  VastaaPoista
 20. Minä annan ääneni numerolle 9! Ei ollut kyllä mikään helppo valinta, paljon hienoja copycat-kansia. :)

  VastaaPoista
 21. Todella upeita ja kekseliäitä kansikuvia! Minun suosikkini on ollut siitä lähtien, kun näin sen blogissa, tietenkin nro 20!

  VastaaPoista
 22. Jo on vaikea valinta... Päädyin kuitenkin numeroon 13! Ja erikoismaininnat kansille 18 (uskomaton yhdennäköisyys ja uhrautuvaisuus) ja 19 (kutkutti riemukkaasti nauruhermoani) :)

  Loistava haaste!

  VastaaPoista
 23. Argh, kommenttini katoilee! Anteeksi siis, jos se tuleekin jostain syystä kahteen kertaan.

  Valinta oli vaikea, koska upeita kuvia on niin monta! Äänestän kuitenkin tällä kertaa kantta nro 14, se on vaan jotenkin ihana. :)

  PS. Joku kysyi tekijänoikeuksista. Omalta osaltani voin vastata, että kaikki kuvaan isketyt elementit ovat omiani, paitsi kuva ilmalaivasta, joka on yli sata vuotta vanha ja ns. vapaata riistaa. :)

  VastaaPoista
 24. Todella vaikea valinta. Oli niin paljon hienoja kuvia. Äänestän kantta nro 4.

  (Ihailin erityisesti myös kantta 9 ja pidin hauskana kantta 19.)

  VastaaPoista
 25. Minun ääneni saa kirjankansi numero 5.

  Tämä olikin jännä, kaksijakoinen kilpailu. Kantta tehdessä kiinnitti huomiota nimenomaan kanteen, mutta yllättäen parasta kuvaa äänestäessä tulikin mieleen se, minkä haluaisin kuvana itselleni.

  VastaaPoista
 26. Minun ääneni menee kannelle numero 2!

  Todella kekseliäitä kansia ja paljon!
  (Jättäisin myös mielelläni tällä kertaa osallistumatta arvontaan. Vaikka palkinto on kiva, niin tällä hetkellä en keksi mihin sellaisen laittaisin.)

  VastaaPoista
 27. En voi sanoa muuta kuin että taso yllätti!!!! Todella vaikea valinta, mutta ääni numerolle 13.
  Vaikka se on yksinkertaisesti toteutettu, se on mielestäni melkein parempi kuin alkuperäinen.

  VastaaPoista
 28. By the way, minusta on hassua, jos joku äänestää sen mukaan, minkä kuvan haluaisi seinälleen - kuvanhan saa valita vapaasti sitten, jos arpaonni suosii :).

  VastaaPoista
 29. Voi että, aivan upeita kirjakansia! Numeron 9 tunnelma, värimaailma ja kokonaisuus miellyttävät silmääni, annan siis ääneni sille.

  VastaaPoista
 30. Annan ääneni pitkällisen pohdinnan jälkeen kannelle nro 14. Siinä on tavoitettu sekä alkuperäisen kannen että kirjan henki. Lisäksi se on hauska.

  Tämä on ollut ihan paras kilpailu ja tuotokset ovat loisteliaita. Siksi valinta oli hirveän vaikea - ainakin viisi kantta taisteli loppuun asti äänestäni.

  VastaaPoista
 31. Ääni menee kannelle 26. Loistava!

  VastaaPoista
 32. Vaikeaa, pitkään kahden vaiheilla mutta ääneni menee numerolle 18.

  Paljon hienoja kansia, osasta ei edes ensi vilkaisulla huomannut kumpi on alkuperäinen.

  VastaaPoista
 33. Älyttömän hyviä kansia! Vähän arpomiseksi menee, mutta äänestän numeroa 26.
  (24, 18, 14, 13, 11, 7, 4 ja 2 ovat nekin henkenäsalpaavan hyviä. Tämä on paljon pahempaa kuin vaalit! :D)

  VastaaPoista
 34. Pitkällisen pohdinnan jälkeen äänestän numeroa 2.

  Kaikki ovat kyllä aivan älyttömän hienoja ja kekseliäitä, näitä katselee ihan ilokseen ja oman äänen antoa piti miettiä tosi pitkään. Minä antaisin kunniamaininnan kaikille. :)

  Ja suurkiitokset Ammalle kisan organisoinnista, mahtava idea!

  VastaaPoista
 35. Olipa vaikea tehtävä. Piti ensin ottaa kantaa, perustaako päätöksen tekniseen osaamiseen, oivaltavuuteen, tulkintaan, hauskuuteen vai mihin.... Päädyin arvostamaan teknistä osaamista yhdistettynä omaan tulkintaan kun annan ääneni nrolle 13.

  VastaaPoista
 36. Lähtökohtaisesti loistava idea, ja monta hienoa tulkintaa. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin äänestää numeroa 16.

  VastaaPoista
 37. Nro 4 saa minulta äänen, koska se on minusta alkuperäistäkin parempi. Ja metsämansikoita on täytynyt varmaan vähän metsästää tai käynyt tuuri että niitä on sattunut olemaan...

  VastaaPoista
 38. Aivan mykistävän hienoja! En vielä kommenttia aloittaessani tiennyt, mitä äänestää. Sanon nyt, että nro 7. Sen henki on vahva ja tykkään versioista, joissa on oma otsikko ja nimi.
  Osa on suorastaan taidetta, osa taas hekotuttavan hauskoja, hienoja oivalluksia kaikissa!

  VastaaPoista
 39. Ei helppo valinta, pitkään sai arpoa kahden välillä. Valintani on nro 24.
  Hienoja kansia!

  VastaaPoista
 40. Upeita, upeita kansia - kaikki! Mutta annan ääneni kannelle 18, sillä se hätkähdytti eniten ja sai myös todella hyvälle tuulelle. Mutta pelko pois, anni.M - en minäkään miestäsi seinälle valitse, jos voitto kohdalle osuu. ;D

  Kaikki ovat niin hienoja, mutta haluan mainita vielä esimerkiksi nämä: 2, 9, 16, 21 ja 26 (toivottavasti meni oikein, mutta toisaalta kaikki ansaitsevat maininnan).

  VastaaPoista
 41. Ääh, olen käynyt täällä kurkkimassa jo moneen kertaan, kun en osaa päättää! Kaikki ovat todella hienoja, kekseliäitä kansia!

  Taidan antaa ääneni pelkistyneisyydessään liikuttavalle ja vuodenaikaan sopivalle numerolle 11, mutta aplodeja aivan kaikille!

  VastaaPoista
 42. Mahtavia nämä ovat ja pidän monesta, mutta jotenkin vain tuossa kuvassa 16 on tunnelma niin ihana. Ja värit ;D

  Ääni siis numerolle 16.

  VastaaPoista
 43. Kansi nro 6. Kohtalokkaan näköibeb nainen

  VastaaPoista
 44. Loistava idea tämä kilpailu ja ihanan ennakkoluulottomasti ja luovasti tähän on lähdettykään mukaan. Ääneni menee nrolle 4; ihan ilman perusteita, ehkä siksi että sekä alkuperäinen että copy ovat kauniita kansia..

  VastaaPoista
 45. Numero 19!

  luulin jo äänestäneeni aiemmin, mutta ilmeisesti kommenttini on kadonnut jonnekin.

  VastaaPoista
 46. Upeita kuvia kaikki, mutta kuva numero 3 saa Susa P:n äänen.

  VastaaPoista
 47. Nämä on hauskoja! Minä annan ääneni numerolle 11 :)

  VastaaPoista
 48. Eipä ollut helppo valinta, ei. Armottoman pohdinnan ja jahkaamisen jälkeen äänen saa nro 4.

  VastaaPoista
 49. Myöhästyinköhän minä ? Olen käynyt monta kertaa katsomassa ja pohtimassa ja nyt sitten aikaraja taisi ylittyä !? Byääh. No, annan kuitenkin ääneni kannelle nro 23. Tykkään ideasta kovasti !

  VastaaPoista
 50. Vahinko etten ehtinyt itse mukaan, mielenkiintoinen haaste! 19 oli hauska

  VastaaPoista
 51. Huomaathan, että arvonta on päättynyt!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti