Paheellisen kotirouvan opas. Kuinka elät leveästi hänen kustannuksellaan."Aamulekottelut ovat elämäntyylisi kulmakivi. Heti kun kuulet ulko-oven painuvan kiinni ja miehesi auton häipyvän pihalta, tiedät onnistuneesi hankkimaan itsellesi taas uuden luksuspäivän."

"Älä ikinä valita tienestimiehellesi pitkästymistä. Sinulla on aina puuhaa ja älyttömät määrät tärkeää tekemistä, etkä sen vuoksi pysty hakemaan hänen vaatteitaan pesulasta."

"Mikä on paljon hauskempaa kuin työssä käyminen? Työssä käymättömyys."


"Entä naisasialiike? Hänellä on nyt runsaasti aikaa lukea kylvyssä Toista sukupuolta."

"Makuuhuone on se paikka, jossa paheellinen kotirouva saa ja käyttää eniten valtaa."


Vastoin tapojani annoin kirjailijan eli Rosemary Counterin puhua puolestani. Paheellisen kotirouvan opas antaa vinkkejä kotirouville tai siitä haaveileville (kuin myös alkoholisteille) elämäntavan nautinnolliseen ja ammattimaiseen toteuttamiseen. En nimittäin olisi osannut sitä itse sanoa paremmin:)

Valitettavasti täällä Suomessa aika harvalla taitaa olla mahdollisuuksia toteuttaa oppeja ainakaan kovin laajassa mittakaavassa. Tai näin ainakin luulen, oma arkeni kahden lapsen kotiäitinä ei ainakaan sisällä aamulekotteluja, aamupäivän kestävää kauneudenhoitosessiota tai läpi päivän jatkuvaa cocktailhetkeä, mutta ehkä vika onkin minussa.

Jos jollekin ei vielä valjennut, kirja on sarkastinen ja sisältää rutkasti hurttia huumoria. Vitsi tai sitten oma huumorintajuni kesti mainiosti jonkin verran kirjan puolenvälin yli, sitten paheellisuus alkoi vähän toistaa itseään.

Joka tapauksessa suosittelen tätä joululahjaksi kaikille huumorintajuisille kotirouville. Sitäkin paremmin tämä sopii tulevan kesän morsioille oppikirjaksi.

Teemaan liittyen toivon, että parhaillaan jouluvalmistelujen kuormittamat äidit kautta maan heittäytyvät pikkuisen paheellisiksi ja heittäytyvät hetkeksi sohvalle hyvän kirjan ja suklaakonvehtien kera!

Rosemary Counter: Paheellisen kotirouvan opas. Kuinka elät leveästi hänen kustannuksellaan.
(The Decadent Housewife 2011)
Tammi 2011, Suom. Riitta Bergroth
112s.

Kommentit

 1. Oi että! Kunhan äitini löytäisi itselleen sen haussa olevan kartanonherran minä ostaisin tämän hänelle heti! Hauskan oloinen kirja. :)

  VastaaPoista
 2. Vaikka kokopäiväisen kotirouvan urasta ei voi oikein edes haaveilla, niin hymyilemään sinun tekstisi kyllä sai. Tällaisiakin kirjoja tarvitaan elämää keventämään. :)

  Hyvää joulunaikaa, Amma!

  VastaaPoista
 3. Linnea, ainahan sitä voi harjoitella, vaikka kartanonherra oliskin vielä hakusessa:)

  Katja, niinpä! Itse sain ainakin näin "kotirouvana" monet makeat naurut. Tunnelmallista,savolaista joulua sinullekin :)

  VastaaPoista
 4. Hei Amma, minä vilkaisen kyllä tätä kirjaa, kun tulee vastaan. Joskus kevyttä ja hauskaa tarvitaan. Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ei kuulosta tuollainen kotirouvuus tutulta - tosin olin kotona ollessani vasta kotiäiti-avorouva ;) Hauskalta kuitenkin kuulostaa tuo kirja.

  Toteutan toiveesi, lupaan uppoutua joulupyhien aikaan sohvalle kirjan ja suklaan kera :)

  Rauhallista joulun aikaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti