Osallistu Copycat-kirjankansi -kilpailuun!!!

Blogini täyttää tämän vuoden viimeinen päivä kaksi vuotta. Asiaankuuluvat syvälliset, blogifilosofiset mietelmät ja eksistentialistiset kriiseilyt seuraavat lähempänä ajankohtaa, mutta muuten synttäreiden vietto alkaa hauskanpidon merkeissä juuri nyt!Olen sorvaillut pienessä päässäni kilpailun, joka ei vaadi välttämättä kovin paljon aikaa, ei sotke kenenkään lukusuunnitelmia ja syleilee koko blogisfääriä yhdistelemällä kirjablogien tuntemaa intohimoa kirjallisuuteen sekä muotiblogien copycat-ilmiötä. Lyhyesti: tarkoitus on siis ottaa kuva, joka saa inspiraationsa jonkin kirjan kannesta. Ja jottei lysti loppuisi liian pian, järjestän ottamistanne kuvista kilpailun ja te saatte valita kuvista kauneimman! Olkoon se sitten vaikka varjokilpailu Leena Lumen ihanalle Kaunein kirjankansi-kilpailulle :)

Yksityiskohtaisemmat ohjeet tulevat tässä:

1. Kommentoi kommenttiboksiin kuinka hurmaava idea tämä onkaan (vapaaehtoista!). Voit myös halutessasi levittää tietoa eteen päin. Tämä tosin lisää kilpailua, mutta toisaalta lisää valinnanvaraa, mikäli voitat (kts. kohta 5).

2. Mieti inspiroiva kirjankansi. Tässä ei olla nöpönuukia: kirja voi olla uusi tai vanha, luettu tai lukematon, sinulle erityisen tärkeä tai mitäänsanomaton. Kannessa voi olla ihmisiä, esineitä, maisemia tai se voi olla täysin abstrakti. Saa photoshopata tai ei. Copycatin tarkoitus on tietenkin jäljitellä, mutta itse mieltäisin asian enemmänkin juuri inspiraation hakemiseksi kuin tarkaksi kopioinniksi.

3. Ota kuva. Mikäli sinulla on oma blogi, julkaise kuva (ja selvennys, mistä kirjasta on kyse) blogissasi ja laita minulle linkki joko tähän kommenttiboksiin tai muuten, niin olet mukana kilpailussa. Jos sinulla ei ole omaa blogia tai kainous iskee, etkä halua kuvaa blogissa esitellä, voit lähettää kuvan myös spostitse ammanblogi(at)gmail.com.
EDIT. 3.12. Voit ottaa useampiakin kuvia, mutta ilmoita mieluisuusjärjestys, eli minkä kuvan haluat ehdottomasti kisaan mukaan, minkä seuraavaksi mieluiten jne. Kun näen kuinka paljon kuvia tulee, karsin kuvia sen mukaan, jos on ylitarjontaa. Eli jokainen halukas saa ainakin yhden kuvan kisaan ja jos mukaan mahtuu, sitten useampia!

4. Koska joulukuu on kiireistä aikaa, olkaamme suurpiirteisiä. Aikaa ehdokasasetteluun on jouluun saakka. Välipäivinä kokoan ehdokkaat yhteen ja uutena vuotena pärähtää! On aika valita paras Copycat-kirjankansi ja tuomareina toimitte te.

5. Palkinnot: Äänestysajan päätyttyä palkitaan voittajat: äänestyksen voittajakuvan ottaja ja kaikista äänestäjistä yksi onnekas. Palkintona on kuvasuurennos tmv. tuote voittajan haluamasta kilpailukuvasta! Täten oletan, että jokainen osallistuja antaa kuvansa tällaiseen käyttöön. Bisnestä en aio kuvilla tehdä :)

Miltäs kuulostaa? Minä itse olen ainakin into pinkeänä! Toivon paljon, paljon kuvia, leikkimielisyyttä ja riehakkuutta. Tuskinpa kovinkaan moni meistä osaa tarkkailla valokuvausteknisiä hienouksia vaan rakkaus kirjoihin ratkaisee, joten pitäkää osallistumiskynnys matalalla!

Kommentit

 1. Onpa mahtava idea! Pitääkin ryhtyä heti miettimään ja ideoimaan omaa copycat-kantta.

  Tuo sinun tekemäsi kansi on varsin herkkä ja ihana!

  VastaaPoista
 2. Jep jep, samaa mieltä olen.
  mahtava idea, ja lähden samantien (niin siis ehkä huomenna iltapäivällä) suunnittelemaan omaa luomustani. Jospa vaikka saisin sen toteutettuakin jossain vaiheessa :)

  Hyvä idea ja kaunis tuo kansi jonka olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Tästä tulee varmasti vinkeä kilpailu! :D

  Nyt vain tarkkailemaan kirjankansia sillä silmällä, että mikä mahtaisi inspiroida eniten.

  VastaaPoista
 4. Tämä on todella äärettömän hurmaava idea. Aivan mahtava!

  Saako osallistua sellaisellat kuvalla, jonka on ottanut aiemmin esim. kesällä? :) Mutta toki aina voi ottaa uuden kuvan, monta ehdokasta on jo mielessäni.

  <3

  VastaaPoista
 5. Hauska idea ja kiva kun on koko joulukuu aikaa! Täytyy pistää mietintämyssy siis päähän idean tiimoilta ;)

  VastaaPoista
 6. Kohta 1. Fantastinen idea! (Oikeasti!)

  Nyt täytyy yrittää kehittää jostain inspiraatiota... I'm in mikäli muusat ovat suopeita. :)

  VastaaPoista
 7. Hurmaava idea! Pistetään korvan taakse ja harmaat aivosolut töihin. :)

  VastaaPoista
 8. Sain heti sata ideaa, eli saako tähän osallistua vain kerran?!?

  Aivan ihana ajatus ja oma toteutuksesi on viehättävä!

  VastaaPoista
 9. Ihana idea! Minäkin lähden suunnittelemaan omaa kanttani:)

  VastaaPoista
 10. Mielettömän hauska idea! :)

  Hmm, rakastan Hyperion-kirjojen [suomalaisia] kansia, ehkä pitää teipata mieheke täyteen veitsiä ja näpätä kuva...

  VastaaPoista
 11. Jee, innokkaita ilmoittautuu!

  Tarkennuksia: Katja, ilman muuta saa osallistua myös vanhalla kuvalla ja Minna, koska kuvia näyttäisi nyt olevan tulossa, pitäydytään vain yhdessä osallistujakuvassa. Jos tarvitaan täydennystä, niin julistan uuden kierroksen :)

  VastaaPoista
 12. Ihana idea, vaikka olen tällä tavalla aika luovuusrajoittunut ihminen. Aion silti yrittää! Ainoastaan sitä harmittelen, että ainakin nyt ennen lumen tuloa kuvausvalo on mahdottoman huono. Mutta siis, mahtava idea silti, ja palkintokin on hieno!

  VastaaPoista
 13. Amma, miten ihana kisa! Mitä minä nyt teen, kun on uusi kone ja tässä vasta on kuvankäsittelyt, enkä osaa...Olen niiin kuvahullu. Saisinkohan Lumimiehen tositoimiin.

  Tuo sinun kuvasi kyllä on niin upea, että minä hyydyn...

  Eihän sen tarvitse olla välttämättä kuvankäsittelyn tulosta, vaan pääasia, että siinä on kirja...eller hur?

  VastaaPoista
 14. Kerrassaan mainio idea! Katotaan saanko jotain aikaiseksi vai tyydynkö vain ihailemaan muiden tuotoksia...

  VastaaPoista
 15. Ihana idea, varmasti olen mukana! Ja tuo sinun tekemäsi on todella hieno, tavoitit täsmälleen kannen tunnelman. :)

  VastaaPoista
 16. Tosi hyvä idea! En tiedä saanko itse mitään aikaiseksi, mutta odotan muiden kuvia innolla.

  VastaaPoista
 17. Amma, me olllaan koko ilta tehty kuvia, kun luulin, että niitä saa olla monta. Klo on nyt 23.16 ja en uskalla sanoa Lumimiehelle, että vain yksi,KUN LAITOIN MEIDÄN KOKO ILLAN TÄHÄN, enkä pysty päättämään...Kuvia on KUUSI!

  Saako olla kuusi tai edes viisi kuvaa?

  nimimerkki
  epätovoinen nainen lumesta

  VastaaPoista
 18. Minna ja Leena ja muut kiinnostuneet!

  Perun puheitani, lisäsin myös tuonne ohjeisiin tarkennuksen kuvien määrästä.

  VOIT OSALLISTUA MYÖS USEAMMALLA KUVALLA, MUTTA ILMOITA JÄRJESTYS, MINKÄ KUVAN HALUAT EHDOTTOMASTI MUKAAN, MINKÄ SEURAAVAKSI MIELUITEN JNE. KARSIN SITTEN ILMOITTAMANNE JÄRJESTYKSEN MUKAAN KUVIA, JOS ON YLITARJONTAA.

  Monet ovat ilmoittaneet osallistuvansa ja yritän pitää osallistujakuvien määrän järkevänä, mutta ottakaa ilman muuta useampikin kuva, jos inspiraatiota riittää. Yrtiän mahduttaa mahdollisimman monta mukaan!

  VastaaPoista
 19. Ihana idea. Täytyy oikeasti miettiä tätä. :)

  VastaaPoista
 20. Ilselästä eksyin tänne :-) Ihan mahtava idea, en lupaa olla mukana, mutta saattaapi olla, että inspis iskee ! Tulen ainakin seuraamaan, että miten käy.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne myös !

  VastaaPoista
 21. Petriina, sinun, Kuvien Valtiattaren juuri pitäisi olla mukana.

  Kukaan ei näköjään aloita;-) Hauska 'kauhunihana' väristys kulkee iholla, kun ajattelenkin tätä skabaa.

  VastaaPoista
 22. Petriina, kiva kun ilmestyit! Tulen heti vastavierailulle. Ilman muuta kaikki mukaan, mukavaa, että näin moni on jo ilmoittautunut. Nyt vaan tosiaan odotellaan, kuka uskaltaa avata pelin... ehkä se olet sinä Leena? :)

  VastaaPoista
 23. Tässäpäs olisi eka:
  http://jarjellajatunteella.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  Jos innostun, saatan tehdä toisenkin ehdokkaan, joka vaatii jo enemmän säätämistä ;)

  VastaaPoista
 24. Ihan mahtava idea tosiaan! Itse olen niin kertakaikkisen epäluova (onko tuommoista sanaa edes olemassa? :), etten taida keksiä tähän mitään, mutta olen innolla seuraamassa muiden kilpailuvastauksia ja toki sitten äänestämässä parasta kantta. :)

  VastaaPoista
 25. Hehe. Onkohan siitä tunnin verran kun kävin täällä kommentoimassa että minä en osallistu, kun en keksi mitään. No, asia jäi vähän kaivelemaan, ja nyt tunnin ähertämisen jälkeen osallistun sittenkin. :D

  http://psrakastankirjoja.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  Oli pakko julkaista tuo tekeleeni heti, ennen kuin kovin monet muut alkavat julkaista omia hienoja kuviaan (kuten Susa, jonka kuva on upea!). Muutaman hienon kuvan jälkeen en itse enää kehtaisi! :D

  VastaaPoista
 26. Nyt kun näin Saran upean kuvan, aloinkin epäröidä, että saiko sen tehdä niin kuten minä, eli tein siitä omasta kannesta ns. oman kirjani enkä laittanut siihen Cunnninghamia ja kirjan nimeä..?

  VastaaPoista
 27. Susa ja Sara, kiitos upeista kuvista! Tulen vielä luoksenne kommentoimaan kunhan saan lapset petiin. Mutta Susa kylläs sai, tyyli on vapaa:)

  VastaaPoista
 28. Upea idea (kuva upea kuva!) Täytyy katsella löytyisikö sopivaa kuvaa jolla lähteä mukaan:)

  VastaaPoista
 29. Ihana idea :--) Täytyy katsoa jos saisin inspiraation ja osallistuisin!

  VastaaPoista
 30. Amma, tehty on! En pysty päättämään mikä kuvista olisi sopivin. Jos et voi käyttää kaikkia, niin sitten minun on pakkoa siihen ryhtyä...

  Kiitos piristyksestä!

  VastaaPoista
 31. Aivan ihastuttava idea jälleen sinulla, Amma! Ja upea kuva!

  Jos tekninen osaamiseni tähän yltää, tulen mukaan. Ensin nautin lumista. Kiinnostavaa seurata, miten upeita taideteoksia tuleekaan!

  VastaaPoista
 32. Osallistun ainakin yhdellä kuvalla :-) Linkitän sen tänne siinä toivossa, että joku muukin innostuu. Mun mielestä tämä oli niiiin hauska idea :-D

  VastaaPoista
 33. Minäkin osallistuin nyt yhdellä kuvalla. Haasteesi on niin hauska ja koukuttava, että saatan ottaa vielä talviaiheisen kuvan, mutta katsellaan. :)

  http://luminenomena.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 34. Aivan ihana idea! Pistän mietintämyssyn päähän ja yritän löytää inspiroivan kansikuvan. :)

  VastaaPoista
 35. Ihastuttava idea. Tämä jää varmasti hautumaan mieleeni. Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 36. Hei Amma ja tämä on niin hieno idea! Upeita kuvia on ollut blogeissa ja minunkin tekisi mieleni mukaan. Minulla on kehittymässä yksi idea, mutta se kuvaaminen on sitten taas toinen juttu ja osaanko. Katsotaan ja onhan tässä vielä aikaa :)

  VastaaPoista
 37. Vielä kerran on sanottava, että tämä on kyllä aivan mahtava idea ja kilpailu!

  Oma kuvani löytyy täältä:
  http://mustikkakummunanna.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 38. http://kirjaintenvirrassa.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  Ihana haaste, pääsin askartelemaan. :D

  Kiitos Amma!

  VastaaPoista
 39. Loppuu ihan ideat kesken, joten ajattelinpa kysyä, onko mahdollista käyttää yhtä entistä maalausta? Ja sitä vähän muokkailla käsin... Meillä kun on vielä kameran johto kadoksissa, niin en saisi kuvia kuitenkaan koneelle :)

  VastaaPoista
 40. Kyllä Hanna, kaikki on sallittua. Anna palaa!

  VastaaPoista
 41. Jee! Ensimmäinen (joka voi jäädä ainoaksi) on valmis!

  http://ilsela.blogspot.com/2011/12/copycat-haaste.html

  VastaaPoista
 42. http://ootaluenekaloppuun.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  mun kansi on täällä.

  VastaaPoista
 43. Oi, miten hauska idea, nostan hattua! En tiedä ehdinkö itse osallistua, mutta yritän kovasti.

  Tämä on kyllä sellainen haaste, että kiinnostaa aivan erityisesti katsella toisten kannet, vaikkei itse osallistuisikaan!

  VastaaPoista
 44. Olin niin innoissani, että unohdin kommentoida sinun tekemääsi kantta. Ihanat sävyt kulkevat rinta rinnan alkuperäisen kannen kanssa ja hiusten yksityiskohtainen kampaus on niin kaunis! Henkii sitä aikaa, hyvin ideoitu ja toteutettu :)

  VastaaPoista
 45. Minäkin linkitän osallistumiskuvani tänne. Tämä on kyllä tosi hauska haaste, hirveän mielenkiintoista katsoa minkälaisia oivalluksia ihmiset ovat saaneet!

  http://nenakirjassa.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 46. Tässä meikäläisen yritelmä :D

  http://anuh.wordpress.com/2011/12/19/copycat-kirjankansi/

  VastaaPoista
 47. Tässäpä meitsin tuotos: http://sbrunou.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 48. Viime tipassa mukana =)

  http://marinkirjablogi.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 49. http://silkkiasamettia.blogspot.com/2011/12/copycat-iii.html

  http://silkkiasamettia.blogspot.com/2011/12/copycat-ii.html

  http://silkkiasamettia.blogspot.com/2011/12/copycat.html

  En osaa päättää, että millä osallistun, jos on tunkua ( kuten varmaan on ). Mietin.

  Tämän voisi järjestää toistekin, vaikkapa jollain teemalla !

  VastaaPoista
 50. Minäkin täältä perästä laahaan "valloittavalla" kirjavalinnallani.
  http://sivujenvalissa.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 51. Hei! En ole täällä aiemmin käynyt, mutta huomasin tämän haastetehtävän Anu H:n blogissa ja oli niin hauska ja erilainen idea, että intouduin minäkin osallistumaan vielä viime hetkillä, jos sallitte. :) Oma copycat-kirjankanteni löytyy täältä:

  http://www.magdalenahai.com/?p=1689

  VastaaPoista
 52. Hih, nyt minäkin vihdoin!

  http://pigeonnaire.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 53. Hei! Ensinnäkin kiitos hauskasta ja kivasta haasteesta! :)

  Copycat-kirjankanteni löytyy täältä:
  http://pihinnaisenelamaa.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 54. Minäkin ehdin juuri ja juuri mukaan :)

  http://luetutlukemattomat.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 55. Vieläkö ehtii? Minun kansi löytyy täältä: http://vinttikamarissa.blogspot.com/2011/12/copycat-kirjankansi.html

  VastaaPoista
 56. Toivottavasti vielä ehtii mukaan kilpaan. Minun kanteni löytyy sivulta http://kuviajamatkoja.blogspot.com/2011/12/amman-copycat-kirjankansi-kilpailu.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti