Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella



"Tule Jylhäsalmelle, unohda sydänsurut ja käynnistä uusi elämänvaihe?"

Kirsi Pehkosen Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella -kirjan päähenkilön Jennin lausahdus sopisi vaikka koko kirjasarjan mainoslauseeksi. Jylhäsalmella asiat, varsinkin sydämenasiat, tuntuvat lutviutuvan aika lailla mukavasti. Jylhäsalmi-sarja on kotimaisen feelgoodin ytimessä: kesäinen maalaismiljöö, mukavia ja aitoja henkilöhahmoja, yhteisöllisyyttä ja sopivasti säpinää. Tätä kaikkea tarjoaa myös sarjan uusin osa.

Tosin Jenni ei tule paikkakunnalle mistään, vaan on ihan aito ja alkuperäinen jylhäsalmelainen. Nuori nainen ajaa isänsä firmassa taksia ja tekee keikkaa terveyskeskuksella. Jotakin pitäisi tehdä, elämä tuntuu haaleassa vedessä lillumiselta ja suhde Rassenkin kanssa on tullut päätökseen. Tähän asti Jenni on ajelehtinut elämäänsä eteenpäin, mutta pitäisikö viimein alkaa ihan suunnitelmallisesti rakentaa tulevaisuutta?

Kovin pitkää suunnittelua hän ei kuitenkaan ehdi harrastamaan, kun hän huomaa paikallisen kukkakaupan ikkunassa työpaikkailmoituksen. Osa-aikainen kesätyö kukkakaupassa - voisiko kukkasia ja kimppujen sitomista rakastava Jenni enää enempää toivoa? Voisi, nimittäin toista kesätyötä kanojen palatsin emäntänä. Nyt ei ainakaan voisi enää yhtään enemmästä haaveilla, ei ainakaan mustaoranssilla moottoripyörällä ajelevasta, aika mukiinmenevän näköisestä muukalaisesta...

Kesä ja uusin Jylhäsalmi kuuluvat yhteen niin kuin kardemumma pullaan. Harrastan itse aktiivisesti kukkaterapiaa, eli kerään ja sommittelen kukkakimppuja puutarhasta ja luonnosta silmän ja mielen iloksi. Samalla tapaa kuin kukat, myös tämä kirja saa aidosti hymyn huulille. Paitsi siinä yhdessä jännittävässä kohtauksessa, jossa Jenni lähtee tarkistamaan, onko Volontisen autiotaloon liittyvissä kummitusjutuissa mitään perää. Kylläpä oli mukava lukea kyseistä kohtausta iltamyöhään, yksin, kesämökillä! Onneksi pystyin luottamaan siihen, ettei Pehkonen varmastikaan lähde kovin paranormaalille tasolle tarinaa kuljettamaan.

Pehkosella on muuten melkoinen supervuosi menossa kirjojen julkaisun suhteen. Hänen uusin teoksensa Etsivä löytää esittelee maalaisromantiikan vastapainoksi - näin olen kuullut - kaupunkilaisemman ja ronskimman päähenkilön, ja syssymmällä taas on tulossa Jylhäsalmen talveen sijoittuva teos. Joulun lukusuunnitelmani alkaa siis jo muotoutua!

Sitä ennen nautitaan kuitenkin kesästä. Ja Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella sopii siihen nautiskeluun kaveriksi paremmin kuin hyvin.


Kirsi Pehkonen: Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella
Karisto 2023
287s.

Kommentit

  1. Pitikin tsekata missä kohtaa olen Jylhäsalmi-sarjassa menossa, kun en ole niitä hetkeen kuunnellut. Ja aloitinkin sarjan jälkijunassa. Näköjään nelonen on seuraava, ja tämä on seitsemäs, mutta tuota talvikirjaa ajatellen onneksi nämä on niin itsenäisiä ettei haittaa jos pari jää väliin 😊 Pehkosen dekkariakin juuri harkitsin, mutta latasin kuitenkin sen Seuraavana Tampere luureihini.

    VastaaPoista
  2. Kirjastossa kyllä huomaa, että nämä on monien suosikkeja. Itse en ole lukenut yhtään Jylhäsalmea, mutta kiinnostaisi kyllä tutustua - ihan jo ammatinkin vuoksi... Niin tietäisin, mitä ne ihmiset oikein lukee, ja ehkä myös, miksi :D

    VastaaPoista
  3. Olet tainnut Jylhäsalmea aiemminkin kehua. Vielä en ole kuuntelulle ryhtynyt, vaikka tämä varmasti kepeä kesävälipala olisikin. Täytyy pistää mieleen!
    /KBC

    VastaaPoista
  4. Kylläpä kuulostaa ihanalta kesäkirjalta! Pitäisi varmaan ottaa sarja alusta lähtien lukuun, en ole siihen vielä lainkaan tutustunut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti