Suuri Copycat-kisa on täällä!

Viime vuonna kaivoin korona-apatian karkottamiseksi naftaliinista vanhan kunnon copycat-kirjankansi-kisan. Alun perin vuonna 2011, 2012 ja 2014 kirjablogistaniaa ravistelleita mittelöitä oli säännöllisin väliajoin kaipailtu takaisin, mutta siitä huolimatta olin ällikällä lyöty siitä innostuksesta, jonka Copycatin comeback kohtasi, tällä kertaa kirjablogien lisäksi myös Instagramissa ja Twitterissä.

(Täältä pääset katsomaan sekä viime vuoden voittajakuvaa, upeaa Magdalena Hain versiota Oneironin kannesta että muita palkittuja niin viime vuodelta kuin edeltäviltä kierroksilta.)

Oli ihan selvä juttu, että comeback ei jäisi kertaluontoiseksi tempaukseksi, mutta enpä arvannut että iloista mieltä ja pilkettä silmäkulmaan kaivattaisiin yhtä kipeästi, ehkä jopa kipeämmin tänäkin vuonna, jo toisena koronakeväänä.

Nyt kuitenkin aurinko paistaa, sää lämpenee, linnut sirkuttavat ja ne paljon puhutut rokotuksetkin etenevät, joten ajankohta lienee otollinen uudelle piristysruiskeelle.

Siispä julistan juhlallisin menoin ja asiaankuuluvien rumpujen pärinöiden kera vuoden 2021 Copycat-kisan alkaneeksi!

 
Kaivele siis hyllystä inspiroiva kirjan kansi sekä tarvittavat rekvisiitat ja ala kuvata. Huumorin, ilon ja kevään riemun välittyminen kuvasta on toivottavaa! Tyyli on vapaa, sinun ei tosiaankaan tarvitse olla ammattikuvaaja tai kuvankäsittelijä, pääasia, että sinulla on hauskaa kirjankantta versioidessasi. Jos kuitenkin oma luovuus ei ryöpsähtele, voit osallistua myös muulla tavoin. Olen iki-kiitollinen, jos välität copycatin ilosanomaa ja upeita versioita eteenpäin tunnisteella #copycatkansi2021 :)

Jaa valmis kuva blogissa ja/tai somessa. Linkkaa valmis tuotos kommentteihin tai tägää minut somessa - jaan mielelläni kuvan eteenpäin somessa ja täällä blogissa. Ilmoitathan selvästi, mikäli et halua kuvaasi julki.

Paras kansi julkistetaan ja palkitaan sunnuntaina 2.5.2021. Osallistuthan siis viimeistään 30.4. 2021.

 
Muutama sananen omasta tämänkertaisesta kannestani. Viime vuonna meikkasin itseni Sinuhe egyptiläiseksi, ja totisesti sain ainakin hymyn ihmisten huulille. Koska kuitenkin itse tunnen väristyksiä ja puistatuksia edelleen joka kerran kyseisen kuvan nähdessäni, päätin, että tänä vuonna saan olla nätti.
 
Ja siitä se ajatus sitten lähti. Koskaan ei ole myöhäistä toteuttaa omia prinsessaunelmia, prinssillä tai ilman - kirjan kanssa tai ilman :)

Kommentit

 1. Copycat-kuvat ovat niin ihania! En varmaan itse uskaltaudu mukaan kisaamaan, mutta ne tuovat kyllä hymyn huulille. Kiva kun järjestät kisan tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ariel! Tosiaan, kannet saavat aina hyvälle tuulelle 😊 Kiva kun seuraat, ja jos yhtään kutkuttaa, niin eikun mukaan vaan copycateilemaan!

   Poista
 2. Hienon kannen olet tehnyt. Täällä minun kolme kansiversiota: https://sheferijm.blogspot.com/2021/04/copycat-kuume-iski-taas.html. Laitan näistä yhteiskollaasin myös instagram-tililleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Hienoja kansia sinulla, kisa on virallisesti käynnissä 😊

   Poista

 3. Minun kansiversioni löytyy instasta: https://www.instagram.com/p/CN8HkvGhaTx-w59itgOIY1ZYjRcMBQv3i0uuYg0/?igshid=1wvtfoaynv2t3

  Hienoa, kun kisan taas järjestät!

  VastaaPoista
 4. Osallistuin haasteeseen: https://todellavaiheessa.blogspot.com/2021/04/copycat-2021.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti