Copycat-kirjankansihaasteen voittaja


Huhtikuun lopussa Copycat-kirjankansihaaste teki comebackin. Ja millaisen!

Lämmin kiitos kaikille omalla kuvallaan osallistuneille, kuten myös kuvia kommentoineille ja osallistujia tsempanneille. Olen ollut tosi otettu siitä, kuinka paljon vaivaa monet ovat kuvien eteen nähneet ja ilahtunut siitä, kuinka paljon hauskuutta haaste on meille kaikille tuonut. Siispä vielä kerran: kiitos!

On tullut aika koostaa kuvat yhteen. Kaikki osallistujat löytyvät myös Amman lukuhetken IG-tililtä omana kohokohtanaan.

Alkuperäisessä copycatissa äänestettiin parhaasta kirjankannesta, mutta tällä kertaa ajattelin pitää päätösvallan mielivaltaisesti itselläni. Siispä tämän postauksen lopussa paljastan, mikä kansi palkitaan vuoden 2020 copycat-mestaruudella ja mitkä viisi saavat kunniamaininnan.

Näin tällä kertaa, copycatia on jo kovasti toivottu ensi vuodeksi uudelleen. Kukapa tietää, ehkä silloin äänestetään taas tai sitten luovutan päätösvallan vierailevalle tuomaristolle :)

Todellisuudessa kansiversioiden paremmuusjärjestykseen laittaminen on tietenkin sula mahdottomuus. Siksi esittelen ne teemoittain.

***

Ilahduttavan moni oli laittanut itsensä peliin ja esiintyi kuvassa omana (tai sitten enemmän tai vähemmän tuunattuna!) itsenään.

 


Myös valituissa materiaaleissa ja toteutustavoissa nähtiin ilahduttavaa kekseliäisyyttä. Käyttöön oli otettu niin kuvankäsittely kuin perinteisemmätkin kädentaidot.

Ajankohtaisuus, korona ja karanteeniolot näkyivät lukuisissa kansissa hienoina tulkintoina.
Kokonaan oma lukunsa olivat kirjailijat, jotka osallistuivat innokkaasti haasteeseen! Osa versioi kollegoiden kirjojen kansia, osa taas tulkitsi uudelleen omien teostensa kansikuvia.
Upeita, hienoja kansia, jotka ovat kaikki ansainneet suosionosoitukset!

***


Jäljellä on vielä viisi kunniamainintaa sekä Copycat-mestarin julkistus. Ensiksi kunniamaininnat, satunnaisessa järjestyksessä.

Pidin tästä Sahalinin saari -versiosta paljon. On aina hienoa, kun näkee jotakin sellaista, joka on periaatteessa vakava asia, mutta toisaalta vähän naurattaa. Se toteutuu tässä Niinan copycatissa hienosti!

Tykkään vintage-henkisistä kirjan kansista ja tämä Säkenöivät hetket -romaanin alkuperäinen kansi on hieno. Kujerruksia-blogin versio henkii upeasti samaa menneiden aikojen tyylikästä estetiikkaa, mutta tarkemmin katsottuna siinä on myös hulvatonta komiikkaa.
Hulvattomasta puheenollen... tarvitseeko tätä jotenkin perustella erikseen? Amman copycatkilpailun urheus- ja reippauspalkinto vuonna 2020 myönnetään tälle Minnankirjahyllyn tekemälle kannelle.  #vaimopakotti
Tämä, lastenkirjailija Maria Kuutin kansi on puolestaan suloinen. Ja niin hyvin sekä teemaan että tekijänsä persoonaan sopiva. Upea kokonaisuus.

Jännitys tiivistyy! Tähän, Anniinasbooksin kanteen sopivat oikeastaan kaikki määreet kuin kohta paljastettavaan copycat-mestariinkin. Pidän yksinkertaisesta ja eleettömästä toteutuksesta. Kansi on paitsi kaunis myös kertavilkaisulla tunnistettava. Hieno versio!
JA SITTEN. (Tähän kohtaan joudutte kuvittelemaan rumpujen pärinää.)COPYCAT-MESTARI 2020!


Kirjailija Magdalena Hain versio Laura Lindstedtin Oneironista on kertakaikkisen upea ja hyvä osoitus siitä, että yksinkertainen idea yhdistettynä tyylikkääseen toteutukseen tuottaa vaikuttavan lopputuloksen. Kuva on vangitseva. Pisteenä iin päälle vielä ajankohtainen korona-twisti. Mitä siihen lisäämään, mestarityötä!

Kuva lisätään Copycat-kunniagalleriaan voittajien joukkoon (löytyy uutuutena etusivun yläreunan valikosta.)

Onnea Magdalena, olen sinuun lähipäivinä yhteyksissä palkintoasioissa :)

Ja vielä kerran, kiitos teille kaikille, jotka teitte kilpailun omalla panoksellanne mahdolliseksi <3 br="">

Kommentit

 1. Todella hienoja! Ajatuksissani tein montakin, mutten osaa toteuttaa. Onneksi muut osaavat! ����

  VastaaPoista
 2. Ai näitä oli näin paljon! Voittaja on palkintonsa ansainnut.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut voittajalle, mutta upeita ovat kyllä muutkin.

  VastaaPoista
 4. Upeita kansia, kerta kaikkiaan. Ihanaa nähdä kirjallisen väen luvuutta näissä. Olen myös mykistynyt päästyäni kunniamainittujen listalle. ♥

  VastaaPoista
 5. Upeita ovat, ihailen toteuttajia todella! Olipa tämä hauska hanke.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti