Satuhetki: Suomen lasten majakkakirja (Raili Mikkanen, Sirkku Linnea)


Suomen lasten majakkakirja on aivan ihana! Oikeastaan tämän etukäteen arvasinkin, sillä Raili Mikkasen Suomen lasten linnakirja on ollut perheemme pitkäaikainen suosikki. Siitä huolimatta jouduin vähän ylipuhumaan lapsia kirjan lukemiseen. Sisämaan savolaislapsille majakat ovat kaukainen aihe. 

Vierastus katosi kuitenkin jo heti ensimmäisen lukukerran jälkeen. Omalta osaltaan siihen vaikuttivat hauskat henkilöt, nimittäin Moona-niminen lokki ja Ville-hylje. Moona ja Ville tapaavat toisensa Söderskärin majakalla. Parivaljakko ystävystyy ja päättää lähteä yhdessä seikkailemaan ja tutustumaan mahdollisimman moneen majakkaan Suomen rannikolla. Neuvokas Moona löytää aina jonkun, joka osaa kertoa majakoiden ja merenkulun historiasta. Jännittävät meriseikkailut ja tarinat ovat vähintään yhtä kiinnostavia kuin kunkin majakan syntyhistoria. Lisäksi kirjassa esitellään suomalaisen meriluonnon asukkeja. Kukin kappale on annosteltu sopivan mittaiseksi, joten tietoähkyä ei päässyt syntymään kun etenimme majakka per ilta -tahdissa.

Suomen lasten majakkakirja oli hauska ja tunnelmallinen iltasatukirja näin alkukeväästä, mutta voisin kuvitella, että tämä toimisi täydellisesti myös syksyn synkkinä ja myrskyisinä pimeinä.  Lapsille sopivaa kieltä täydentää Sirkku Linnean kaunis kuvitus.

Pakko sanoa, että minulle kirja nosti jonkin verran matkakuumetta. Päästäpä kiertelemään tunnelmallisia majakoita!

Raili Mikkanen, Sirkku Linnea: Suomen lasten majakkakirja
Minerva 2018
57s.

Kommentit