Tiia Koskimies: Syksystä jouluun, Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin


Iltojen pimetessä ja ilmojen kylmetessä on ihana fiilistellä. Miettiä, hankkisiko uusia joulukoristeita tai -valoja. Koristaisiko ruokapöytää tällä kertaa joulutähti, amaryllis vai jotain ihan muuta. Leipoisiko tutut piparit ja tortut vaiko jotakin erilaista ja erikoista. Mietittävää ja haaveiltavaa riittää. Vaikka ainakin itsellä käy yleensä niin, että lapsiperheen arjen realiteetit painavat päälle ja jouluvalmistelut hoidetaan tutulla kaavalla, valitaan ne kaikkein tärkeimmät ja eniten iloa tuovat asiat. Joka joulu olen kuitenkin halunnut tehdä ainakin yhden spesiaalin, uuden jutun. Kokeilut ovat kivoja kertaluontoisena, kaikista parhaat ovat jatkuneet vuodesta toiseen muodostuen uusiksi perinteiksi.


Voitin Tiia Koskimiehen Syksystä jouluun -kirjan ihanan Leena Lumin arvonnasta. Nimensä mukaisesti kirja antaa vinkkejä siihen, miten juhlakauteen voi laskeutua ja valmistautua jo hyvissä ajoin syksyllä. Juhlapöydän kruunaavat hillot syntyvät ja loppukesällä ja laatikot voi valmistaa pakkaseen syksyllä, juureskauden ollessa parhaimmillaan. Pidin myös siitä huomiosta, ettei kaikkia joulun herkkuja tarvitse yrittää syödä joulunpyhinä. Ehkä osan voisi valmistaa ja nautiskella jo pyhäipäivänä, isänpäivänä ja adventtina?Kirjan alaotsikko on Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin. Pääsääntöisesti kirja antaakin ohjeita aika perinteiseen joulunviettoon. Kovimmille jouluentusiasteille ja -hifistelijöille kirja ei välttämättä tarjoakaan kovin paljon uutta. Sen sijaan teos on erinomainen opas ja lahjaidea nuorelle aikuiselle, jolle omat joulunviettoperinteet ovat vasta muotoutumassa. Kirjan esittelyjen ja ohjeiden avulla on helppo miettiä ja valita ne itselle kaikista sopivimmat jouluperinteet. Toisaalta kirjasta voi myös tarkistaa vaikkapa imelletyn perunalaatikon ohjeen, mikäli sellaista ei ole tullut verenperintönä vanhemmilta tai isovanhemmilta. Ruokaohjeita kirjasta löytyykin paljon. Itseäni kutkutti erityisesti ajatus itämaisesta menusta Jeesuksen ajan hengessä, vaikka samaan hengenvetoon täytyy todeta, että riisipuurosta ja laatikoista en ole valmis luopumaan sittenkään. Mutta kuitenkin, ehkä välipäiviksi tai uuden vuoden päivään jotakin eksoottista?Joulu on siitä erikoinen juhla, että se koostuu pääsääntöisesti tutuista ja turvallisista traditioista, joissa ei olisi minään muuna vuodenaikana järkeä, mutta joulun aikaan ne tuovat sen aidon ja oikean joulun tunnelman. Toisaalta tuota tunnelmaa piristävät mukavasti perinteisestä hieman poikkeavat yksityiskohdat. Tiia Koskimiehen kirja antaa hyvän pohjan etukäteistunnelmointiin ja tulevan joulun suunnitteluun. Kauniit kuvat täydentävät kokonaisuutta. Kattauksesta on hyvä valikoida itselle ne kaikista tärkeimmät ja rakkaimmat jouluntuojat.

Tiia Koskimies: Syksystä jouluun. Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin.
Minerva 2016
190s.Kommentit

 1. Tämä olisi yhdelle tutulle passeli kirja, hän valmistautuu seuraavaan jouluun jo edellisen joulun loppuessa ja koko vuoden odottaa joulua. En tiedä onko hänellä mitään tämän tyylistä kirjaa, mutta ainakin joululehtiä lukee olan takaa.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jouluihminen tuttavasi! Kaikenlaiset joulukirjat varmasti sopivat yhtä innostuneelle. Minäkin pidän joulusta, mutta lopulta aloitan valmistautumisen aina aika myöhään.

   Poista
 2. Etukäteistunnelmointi on melkein parasta joulussa. Tai siis totta kai rakastan joulua joulunakin, mutta on ihanaa miten jo nyt voi alkaa fiilistellä joulukirjojen kanssa. Itselläni on yksi jouluinen kirjauutuus odottamassa... Ihanaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla syksyt ovat usein niin kiireisiä, että tämä etukäteistunnelmointi on jäänyt vähemmälle monena vuonna. Tällä kertaa olen ihan tietoisesti päättänyt ottaa joulusta kaikki irti jo hyvissä ajoin! 😊
   Jään siis odottamaan mielenkiinnolla blogiisi tulossa olevaa kirjaa. ❤️

   Poista

Lähetä kommentti