Terveisiä Turun keskiaikaisilta markkinoilta!

 
Markkinarauhaa!
Tämän tervehdyksen kuulin menneenä viikonloppuna usein. Turun keskiaikaiset markkinat on tapahtuma, joka etsii vertaistaan Suomessa. Puitteet, asut, äänet, tuoksut, ympäri markkinatoria elänyt markkinanäytelmä, keskiaikaiset myyntikojut ajan henkeen sopivine tuotteineen muodostivat kokonaisuuden, joka vei mukanaan. Ei sillä, että olisin aivan tuntenut olevani keskiajalla, mutta oli helppo eläytyä siihen tunteeseen, miltä syrjäisiltä seuduilta tulleesta markkinaväestä on täytynyt tuntua.

 
 
 
 
 
Kuinka paljon ihmisiä! 
Mikä värien, äänien ja tuoksujen sekamelska!
Mitä ihmettä tuolla myydään?
Katso, ennustaja! Katso, piispa!! Kuinka komeahaarniskainen soturi!!!
Tikkuomenoita!  Ja paahdettuja manteleita, minä haluan niitä, ostetaanhan?!


 
 
 
Markkinoiden lisäksi osallistuimme keskiaikaisiin turnajaisiin sekä iltaisin sukelsimme oluttupien sisäpihoille kuuntelemaan musiikkiesityksiä. Myös Turun linnassa järjestettiin keskiaikapäivä, jonka tiimoilta linnan pihalla olisi ollut paljon aktiviteetteja lapsille. Me suuntasimme kuitenkin sisälle keskiaikakierrokselle, jota elävöittivät muun muassa keskiaikainen musiikki ja käsityönäytökset. Kierros päättyi tanssiaissaliin, jossa viehkosti tanssimme tanssimestarin opastuksella!


 
 
Tällaisena viikonloppuna emme voineet ohittaa Aboa Vetus -museota, mutta siinä vaiheessa alkoi jo pieni hyytyminen iskeä. Siispä päätimme tehdä viimeisenä iltana jotain ihan muuta ja riensimme Samppalinnan kesäteatteriin katsomaan Nunnia ja konnia -musikaalin. Mutta se onkin jo sitten toinen tarina! 

Jotakin ehdin junassa lukeakin, palataan myös siihen piakkoin!

 

Kommentit

 1. Minäkin kävin keskiaikamarkkinoilla yhtenä päivänä kahden vuoden tauon jälkeen. Ei sitä tunnelmaa voi olla rakastamatta!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kerrassaan hurmaavan konstailematonta ja autenttista!

   Poista
 2. Voi miten ihana tunnelma kuvista ja tekstistäsi huokuu! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että teillä oli kivaa!
  Joskus tuntuu, että jokirannassa on jo markkinaa vähän liiankin kanssa, mutta kyllä keskiaikamarkkinat on siellä ihan paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljöö on niin kiva, että se varmaan houkuttelee monenlaista tapahtumaa. Viime viikonloppunakin siellä oli myös käsityöläismarkkinat (jotka kyllä sopivat erinomaisesti teemaan) sekä ranskalais-italialaiset markkinat.

   Poista

Lähetä kommentti