Sanarkiaa? Tervetuloa Kirjakanttiin!


Taas on se aika vuodesta. Läpi vuoden jatkunut suunnittelu on viime silausta vailla ja tiedossa on viikonloppu täynnä kirjallisuuden juhlaa. Ja kuten perinteisiin kuuluu, töissä on samaan aikaan käynnissä yksi vuoden kiireisimmistä ajoista. Ei se mitään, tähän olen viime vuosina jo tottunut.

Tänä vuonna olemme Kirjakantissa sanarkistisia. Sopivan sivistyneesti tosin. Muotoilisin asian näin:

Luuletko,
että kirjaa
lukemalla/kirjoittamalla
voi parantaa maailmaa?

En tiedä onko näin,
mutta ainakin
luen sitä
oikein päin.

Hah!

Mikäli et voi seurata Kirjakanttia paikan päällä, kannattaa parkkeerata hyvin nettiyhteyksien ulottuville, sillä perjantaina ja lauantaina ohjelmaosuuksia myös striimataan. Itsehän olen vähän siellä ja täällä kuten tavallista, mutta ennen kaikkea olen lauantaina klo 14 haastattelemassa kirjailija Elina Hirvosta. Tätä odotan itse eniten. Lauantaina olen myös muiden kirjabloggaajien kanssa kirjastolla vinkkaamassa viime vuoden tapaan kirjoista. Nykäiskääpä siis hihasta, te kirjastolla liikkujat!

Muita lauantain vieraita ovat Maarit Verronen ja Mikko Rimminen. Niin ikään odotan savolaisten Vestäjien osuutta innolla: onhan luvassa kirjapainia Kirsi Pehkosen, Marja-Sisko Aallon, Tatu Kokon ja Jyri Paretskoin toimesta.

Aiemmista vuosista totutulla tavalla Kirjakantin avajaisia vietetään perjantaina, jolloin myös julkistetaan tämän vuoden Savonia-ehdokkaat. Sen sijaan aivan uutta on se, että heidän haastattelunsa tapahtuu heti perjantaina aiemman lauantain sijaan. Sanansa pääsee sanomaan myös viime vuoden Savonia-voittaja Jouni Tossavainen. 

Sunnuntaina vietetään jälleen perhepäivää, johon toki ovat kaikenikäiset tervetulleita. Sanarkian henkeen sopien silloin heittäydytään rosvomaisiksi. Kino Kuvakukossa on Sanataidekoulu Aapelin järjestämiä tehtäväpisteitä ja luonnollisesti Me Rosvolat -elokuva!

Ah. Tästä tulee ihanaa!

Täydellinen ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.kuopiofestivals.fi/kirjakantti

Omia tunnelmiani voit seurata myös Twitterissä hashtagilla #kirjakantti

Kommentit