Lokakuun lukulista


Lokakuuhun mahtui kaikenlaista lukemista. Aika vähän kylläkin sivumäärällisesti, mutta laadullisesti paljon hyvää. Kuukauden ehdoton kiintotähti oli Matti Röngän Eino. Toivon kovasti, että romaani menestyy tämän vuoden kirjapalkintokahinoissa. Tämän syksyn kotimaisia uutuuksia edusti myös Pekka Hiltusen Varo minua, joka jätti vähän hampaankoloon, mutta oli toisaalta tuttua, laadukasta Hiltusta.

Lanu-osastolla luettiin uutta ja vanhaa. Iltasatulukemistossa esittelin tällä kertaa Astrid Lindgrenin satukokoelman Satuja, seikkailuja ja kepposia. Uutta lastenkirjallisuutta puolestaan edusti Siri Kolun Tervemenoa, Taika Taksinen.

Muutaman (hups, kymmenen) vuoden takaa lukemistooni pomppasi Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman ja huomattavasti vanhempaa tuotantoa puolestaan oli Aapelin Siunattu hulluus, jonka kuuntelin äänikirjana kirjailijan 100-vuotispäivän kunniaksi. Samassa yhteydessä myös kävin vähän läpi Aapelin historiaa bloggaajien yhteisen lukutempauksen tiimoilta.

Molemmat, sekä Turun että Helsingin, kirjamessut jouduin jättämään välistä muiden kiireiden vuoksi, mutta pääsin kuitenkin kotimaanmatkailulle aivan kuun lopussa Ääni kirjalle -seminaarin merkeissä.

Marraskuu on päässyt jo hyvään vauhtiin ja sen edetessä minua alkaa kuumottaa entistä enemmän. Marraskuuhan on allekirjoittaneelle yhtä kuin Kirjakantti-kuukausi ja olen jälleen kerran järjestelyissä kyynärpäitäni myöten mukana. Ainakin pystyn lupaamaan vielä yhden Elina Hirvosen romaanin tälle kuulle, sillä haastattelen Hirvosta 21. päivä lauantaina kaupunginkirjastossa. Lisäksi minulla on yöpöydällä vinopino savolaisten kirjailijoiden kirjoittamia kirjoja, jotka haluaisin lukea ennen Savonia-ehdokkaiden julkistusta, mutta... katsotaan nyt, mitä ehdin. Juuri nyt kyllä tuntuu, että en ehdi juuri mitään. Mutta onneksi kirjat eivät katoa minnekään, joululomalla on sitten aikaa lukea. Ehkä.

Sen sijaan teatteria on luvassa tässä kuussa! Kirjoittelinhan jo aiemmin, että blogiin tulee jatkossa oman kulttuuririentokamppikseni myötä ripaus muutakin kulttuuria kuin kirjallisuutta. Elokuviahan olen tänne jo tuonut monta vuotta, viimeisimpänä viime kuussa Kätilön. Nyt aion ryhdistäytyä teatterin saralla. Yksi näytelmä tulikin jo eilen esitellyksi, toinen elämys odottaa purkamistaan sanoiksi. Pysykäähän siis kuulolla.

Kommentit