Satuhetki: Pikkupupun lahjatoive


Tätä Rebecca Harryn kirjaa olemme lukeneet viime päivinä lasten kanssa uudestaan ja uudestaan. Hyväntuulinen pikkupupu asuu talvisen metsän keskellä. Joulupukille hänellä on vain yksi lahjatoive: kunpa hän saisi oman ystävän.

Pikkupupu aloittaa matkansa satumaisen kauniin ja hyytävän kylmän talvimaiseman halki kohti Pohjantähteä, jonka alla Joulupukin talo on. Hän kohtaa viluisen karhunpoikasen, ketupojan, jolla ei ole yhtään joulukoristetta sekä vasat, jotka ovat eksyneet. Lopulta Joulupukin talo löytyy ja Pikkupupun toivekin toteutuu ylitsevuotavaisesti.

Pikkupupun lahjatoiveen on suomentanut Anu Valkama ja kustantanut Karisto. Upeat, suuret ja hopeankimalteiset pakkaskuvat ja sydäntälämmittävä tarina  henkivät joulun satumaista tunnelmaa ja tekevät kirjasta täydellistä pikkulapsiperheen lukemista  näin joulunaikaan, muttei miksei ympäri vuodenkin.

Tarina muistuttaa myös siitä, että todellisuudessakin monet viettävät joulunsa yksin, ilman sukulaisia tai yhtään ystävää. Pienikin ele, muistaminen tai puhelinsoitto aattona merkitsee heille paljon.

Pikkupupun myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille ihanaa, valoisaa ja tunnelmallista joulua! Toivon, että vietitpä joulua yksin tai suuressa joukossa, se on rentouttava ja onnellinen. Blogin pariin palaan pyhien jälkeen, ihan sen mukaan, ehdinkö suklaansyönnin ja joululaulujen lomassa lukemaan. Lukupinkka on kunnianhimoinen, mutta totta puhuen taidan vähän laiskotella lukemisen(kin) suhteen :)


Rebecca Harry: Pikkupupun lahjatoive
Karisto 2012
Suom. Anu Valkama
29s.

Kommentit

  1. Tuo uudelleen lukemisen toive lapsilta on hyvän lastenkirjan merkki. Hyvää joulunaikaa sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti