Marraskuun metkut


Jos jotakin positiivista pimeästä marraskuusta haluaa etsiä, niin ainakin sen, että lukemiselle jää aikaa. Ulkoilla ei tee mieli yhtään enempää kuin on pakko ja säädyllistä, pimeinä iltoina tuntuu vain luontevalta käpertyä sohvaan teekuppi kädessä ja kirja toisessa. Muutenkin tämä oli minulle aktiivinen blogikuukausi, kiitos kynsilakkojen, KBF:n ja Kirjakantin.

Marraskuussa luin:
Nyt vittu nukkumaan: tästä tuli heittämällä pöyristyttävän suosittu postaus. Itse asiassa se on noussut järisyttävällä erolla kaikkien aikojen suosituimmaksi postaukseksi blogissani ja taitaa pysyä siellä pitkään (ko. kirjan jatko-osaan ehkä),

Hietakehto: Sirpa Kähkösen uusin jatkaa Kuopio-sarjaa tällä kertaa maaseudulla. Kähkösen tyyli on varmaa ja vakuuttavaa, kirja onkin yksi Savonia-palkintoehdokkaista.

Kosmonautti: Katri Lipsonin muutaman vuoden takainen esikoinen ihastutti. Nyt en oikeastaan enää muista, mitä tapahtui, mutta lukukokemuksen muistan hyvin.

Storybook on Helsinki and Beyond: Upea kuvateos kansallisromanttisessa hengessä.

Vieraan lapsi: Alan Hollinghurstin romaani oli tämän kuukauden pisin. Kirjassa oli paljon hyviä aineksia, mutta kokonaisuus ei lopulta kuitenkaan toiminut.

Onnemme tiellä: Kuukauden päätteeksi luin toisen Savonia-ehdokkaan. Asko Jaakonaho kertoo koukuttavasti ja tunteita herättävästi tositapahtumiin perustuvan tragedia Heinävedeltä maailmansotien välisenä aikana.

Käytännön blogifilosofisessa keskustelussa puhuttiin kirjablogeista ja siitä, mitä ne ovat itse kullekin antaneet. Parhaan kommentin palkinnon saa tällä kertaa Katri (Le Petite lectrise), joka kirjoitti mm. näin:
Kirjablogit eivät suinkaa korvaa lukemista, vaan täydentävät sitä ihanasti. Kerrankin saa luvan kanssa hihkua tai haukkua tai itkeä jotain kirjaa ja mikä parasta - aina joku jossain ymmärtää. 


Tässä kiteytyy mielestäni hyvin se, mikä kirjablogeissa ja koko blogiyhteisössä on niin hienoa. Kiitos Katri (laitatko minulle yhteystietosi palkitsemista varten) ja kiitos muut! Seuraavan kerran filosofoidaankin sitten ensi vuoden puolella. Teema on jo valmiina mielessä!

Vinkkaan joka kuukausi oikeassa sivupalkissani muutamiin aiemmin esittelemiini kirjoihin. Tarkoitus on nostaa esille vähän vanhempaakin kirjallisuutta ja tarjota vinkkejä lukemista etsiville. Tässä kuussa tarjoilen kattauksen brittiläisen kartanon tapaan:

Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi
Kate Morton: Paluu Rivertoniin

Näitä olisi näköjään ollut enemmänkin, osa kaksi brittiläisistä kartanoista siis ensi vuonna!
Kommentit