Laatusarjat sohvamaratonille

Vieläkö on lomaa jäljellä? 

Tarkoitukseni oli postata muutamia Netflix-vinkkejä jo ennen joulua teille huviksi ja hyödyksi, mutta syystä tai toisesta päivät ovat vilistäneet niin nopeasti, etten sitten koskaan ehtinyt bloggausta kirjoittamaan, saati julkaisemaan. Yksi syy tälle on se, että olen katsonut sarjoja enemmän kuin pitkään aikaan, tuntuu, että nyt on osunut kohdalle monta helmeä.

Näille siis korkeimman mahdollisen tason katselusuositus!

 

Bridgerton (Netflix 2020) 

Oletko Jane Austenin teosten ja niiden filmatisointien ystävä? Siinä tapauksessa Bridgerton on juuri oikeaa katseltavaa sinulle, varsinkin, jos et pane pahaksesi sitä, että 1800-luvun romanttiset ja vähemmän romanttiset käänteet esitetään sarjassa 2020-luvun rohkeasti ja häpeilemöttömästi. Romansseja, sydänsuruja, juonittelua, seksiä, upeita pukuja ja lavasteita... jep, kaikkea löytyy. Julia Quinnin menestysromaaneihin perustuva sarja on uusi Sinkkuelämää, mutta kuvitteellisessa 1800-luvun Lontoossa. Pääpari Phoebe Dynevor ja Regé-Jean Page ovat yhdessä niin kauniita, että melkein pahaa tekee.

 

Musta kuningatar (Netflix 2020)


Musta kuningatar oli loppuvuoden puhutuimpia ja kehutuimpia sarjoja ja ihan syystä. Vastustin sen lumovoimaa jonkin aikaa, vaikka Netflix katselumieltymykseni tuntien sitä minulle tarjoilikin. Shakki ei vain millään tasolla ole kuulunut kiinnostuksenkohteisiini. Mutta kun sarja on käsikirjoitettu ja tehty hyvin, jo vain shakistakin saadaan kiehtovaa ja jännittävää! Puhumattakaan Anya Taylor-Joyn esittämästä Beth Harmonista, jonka kasvutarinaa sarja seuraa. Orpo tyttörukka oppii pelamaan orpokodin laitoshuoltajan kanssa shakkia. Pian selviää, että hän on uskomattoman lahjakas. Shakki ei kuitenkaan ole ainoa oppi, mikä jää mieleen. Sarjassa seurataankin paitsi Bethin nousua shakin juhlituksi kuningattareksi myös hänen päihderiippuvuuttaan ja yksityiselämänsä vaikeuksia. 


Virgin River (Netflix 2019/2020)

 

Hehkutin teille Virgin Riverin ensimmäistä kautta jo viime vuoden alussa. Ja loppuvuonna odotus palkittiin uudella kaudella. Ja nannaa on tulossa lisää, sillä Netflix julkisti kolmannen kauden olevan tulossa. Tämä ei toki ollut yllätys, sen verran cliffhangeriin sarja katsojansa jättää roikkumaan. Alexandra Breckenridgen esittämä Mel ja Martin Hendersonin Jack ovat ehkä sympaattisin fiktiivinen lemmenpari, jota tiedän. Sitä mieltä on myös koko Virgin River, joka seuraa henkeään pidätellen, kuinka heidän orastavalle romanssilleen käy. Taivaalla on nimittäin myös uhkakuvia. Kolmatta kautta odotellessa kannattaa vieroitusoireiden iskiessä etsiytyä Martin Hendersonin IG-tilille, siellä voi seurata esimerkiksi sitä, miten leivänleivontabuumi on vallannut myös Hendersonin. Niin liikkistä :)


Kaikki synnit (Elisa Viihde Viaplay/Yle Areena 2019/2020) 

 

Kaikki synnit on yksi kiinnostavimpia kotimaisia sarjoja viime vuosilta. Kiinnostava siinäkin mielessä, että sarja on uskomattoman koukuttava, toisaalta nimekkäästä tekijäkaartistaan huolimatta mielestäni paikoitellen hutaisten tehty ja ontuvasti käsikirjoitettu. Kunpa kunnon käsikseen olisi panostettu vähän enemmän! Mutta suotta nillitän, sillä olen ihan koukussa. Jonnekin Oulun lähistölle sijoittuvaan fiktiivisen pikkukylään saapuu kaksi KRP:n poliisia (Maria Sid, Johannes Holopainen) tutkimaan järkyttävää murhasarjaa. Suurin osa Varjakan asukkaista on lestadiolaisia, niin myös rikosten uhrit, mikä tuo tutkimuksiin oman lisämausteensa. Puhumattakaan siitä, että molemmat tutkijat ovat niin jäävejä kuin olla vain voi. Toinen on Varjakasta kotoisin, toisella oli yhden yön juttu pääepäillyn kanssa. 

Toisella kaudella puolestaan siirrytään kahdenkymmenen vuoden takaisiin tapahtumiin, jolloin pariskunnan myrkytysmurha ravistelee samaista pikkukuntaa. Tapauksen laineet ulottuvat tähän päivään ja ensimmäisen kauden tapahtumiin saakka.

 

Mitä sinä olet viime aikoina katsellut? Kaikki sarja- ja elokuvavinkit otetaan vastaan! Itseäni kiinnostaisi seuraavaksi katsoa YLE:n uuden Sisäilmaa -sarjan.


 

 

Kommentit

 1. Hienoin hetki, brittiläinen elokuva Areenassa. Olen nähnyt sen nyt kahdesti. 🌟🌟🌟🌟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Satu. Täytyypä käydä heti tsekkaamassa!

   Poista
  2. Katsoin tämän Areenasta. Oli hyvä, kiitos vinkistä! Näin näistä vinkeistä on hyötyä, tämäkin oli mennyt minulta ihan ohi 😊

   Poista
 2. Bridgerton on aivan mahtava. Katsoin koko sarjan kahdessa päivässä ja minä en yleensä oikeastaan edes katso televisiota. Noita muita en vielä ole katsonut, ehkä pitäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kanssa kaksi päivää, tai oikeammin puolitoista vuorokautta. En malttanut olla ahmimatta! Suosittelen noita muitakin, vaikka hyvin erilaisia ovatkin. Musta kuningatar oli liian älykäs, että olisin voinut sitä ahmia, mutta muu on helposti sulavaa kamaa 😊

   Poista
 3. Bridgerton menossa! Sitten tuon shakkijutun kimppuun. Virgin River kuulostaa myös kiinnostavalta, tsekataan - kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Musta kuningatar on tosi persoonallinen, älykäskin. Virgin River taas sellaista hyvän mielen hömppää, mihin on ihana upottautua silloin kun haluaa pakoon kylmästä tosimaailmasta 😊

   Poista
 4. Rahapaja! Se tuli lisättyä omalle listalle vähän vahingossa, muka elokuvana, sitten katsoimme, että on minisarja, no on tosiaan muutama jakso, 4 kautta ja viides tulossa. Koukuttava! En malttaisi odottaa uutta kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin minulle ihan vieras. Täytyypä tutustua lähemmin, kiitos vinkistä!

   Poista

Lähetä kommentti