Kirjakantti-bingoTänä viikonloppuna vietetään perinteikästä Kirjakanttia teemalla Tarinan syrjässä. Tämä lienee ehkä viides tai kuudes vuosi, kun olen tavalla taikka toisella järjestelyissä mukana. Tosin täytyy myöntää, että tänä vuonna olen muiden kiireiden vuoksi ehtinyt osallistumaan valmisteluihin harmittavan vähän. Siitä huolimatta, ja sitäkin suuremmalla innolla, odotan tapahtumaa!

Kirjakantti on kirjallisuustapahtumana aivan omaa luokkaansa, tyystin erilainen kuin muut joihin olen osallistunut. Avajaisiltana suuren osan huomiosta vievät ja saavat itseoikeutetusti Savonia-ehdokkaat sekä Martti Merenmaa -stipendin saaja. Savonia-ehdokkaita on (yleensä) kuusi kappaletta, ja heidän joukostaan yksi vastaanottaa tammikuussa 12 000 euron arvoisen Savonia-palkinnon. Martti Merenmaa -stipendi puolestaan jaetaan alle 35-vuotiaalle savolaiselle kaunokirjailijalle.

Lauantaina on vuorossa monipuolista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Päiväohjelma on keskitetty kaupunginkirjastolle ja pitää sisällään muun muassa kirjailijavieraita ja kiinnostavia keskusteluja. Illalla siirrytään Kuopion Rouvasväen Yhdistyksen Kristallisalin komeisiin puitteisiin nauttimaan runoista, teatterista ja musiikista. Muikkuravintola Sampon jatkojen kautta on hyvä siirtyä sunnuntaina kaupungintalon juhlasaliin, jossa vieraana on kirjailija Sirpa Kähkönen kertomassa Suomen historian käännekohdista.

Täydellinen ohjelma löytyy Kirjakantin sivuilta täältä.

Mikäli et pääse paikalle, Kirjakantin Facebook-sivuilla lähetetään allekirjoittaneen toimesta kuvaa livestriimauksena. Striimissä sekä kirjaston väki että kirjabloggaajat jakavat myös kirjavinkkejään! Omat somepäivitykseni varmasti keskittyvät striimiin, joten jos et vielä ole käynyt tykkäämässä Kirjakantin sivuista, tee se nyt!


Seurasitpa tapahtumia paikan päällä tai ruudun takana, tuo lisäjännitystä viikonloppuun seuraava Kirjakanttibingo (ihan ite tein). Vuosien kokemuksella sanoisin, että tällaisista pienistä palasista muodostuu Kirjakantti. Vastaavanlaisia ruudukoita voisi tehdä vielä monta muutakin, mutta tämä on varsin edustava kokoelma tämän vuoden erikoisuuksia ja toisaalta vuodesta toiseen toistuvia, Kirjakantin ominaisluonteen muodostavia tapahtumia ja tunnelmia. Tulostapa siis ruudukko itsellesi ja eikun bongailemaan ja bingoilemaan! ;)

Nähdään Kirjakantissa!


Kommentit

 1. Kyllä olisi mukava joskus osallistua Kirjakanttiin. Välimatkakaan ei ole esteenä, Joensuusta Kuopioon on vain 140 km. Mielenkiintoista ohjelmaa teillä on. Kiva kun kerroit että tapahtumaa voi seurata myös facebookissa. - Kristakin puhui useankin kerran että haluaisi osallistua Kirjakanttiin, mutta sitten aika loppui kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eihän Kuopio ole kuin tien toisessa päässä ;)
   Kristan kanssa Kirjakantista oli monena vuonna puhetta, taisi olla vuosikin sitten, mutta aikataulut eivät osuneet yksiin.
   Toivottavasti tavataan Kirjakantissa, ja jos ei vielä tänä vuonna livenä, niin sitten striimin välityksellä!

   Poista

Lähetä kommentti