Pirteä lukukesäkuu


Olen jo pidemmän aikaa harmitellut, että lukemiseen ja bloggaamiseen ei ole aikaa ja energiaa niin paljon kuin joskus aiemmin. Harmittelen asiaa, vaikka yli viiden vuoden kokemuksella tiedän, että välillä aikaa on enemmän ja välillä vähemmän. Toukokuussa koko muu elämä haittasi harrastustoimintaa erityisen paljon ja kirjoitin blogiin (minulle) vaivaiset viisi kertaa! Onneksi kesäkuussa saikin sitten ottaa vahingon takaisin. Elämä oli piirun verran seesteisempää, kuukauteen osui jopa joitakin päiviä, jolloin pidin huushollia itsekseni muun perheen lomaillessa, eivätkä nuo kesäkelitkään pahasti päässeet häiritsemään lukuharrastusta. :) Tiedän, että suurimmalle osalle lukijoista ei varmastikaan ole kovin paljon merkitystä sillä, kuinka monta uutta kirjaa ehdin kuukauden aikana esitellä, mutta itselleni kesäkuusta jäi mukavan toimelias ja pirtsakka olo!

Sitä paitsi kesäkuuhun mahtui monta erinomaista kirjaa.

Kuukauden parhaimpien tittelin jaan J.P. Koskisen Kuinka sydän pysäytetään - ja Enni Mustosen Emännöitsijä -romaaneille. Historialliset romaanit vain ovat minulle usein niitä kaikkein sykähdyttävimpiä ja nämä molemmat edustavat genren parhaimmistoa, mutta aivan eri tavoilla.

Kesäkuuhun mahtui myös pari ennakkoon erityisen odotettua teosta. Puolet Suomen kirjallisesta kentästä on odottanut kieli pitkällä Aki Ollikaisen uutta romaania Musta satu, ja sen luettuani voin todeta, että kyllähän Ollikainen osaa kirjoittaa hyvin edelleen. Sen sijaan itse suuresti ihailemani Minna Lindgrenin Ehtoolehto-sarja alkoi tässä kolmannessa, Ehtoolehdon tuho -osassa jo hieman puuduttaa, vaikkei toki huonosta kirjasta voi tässäkään tapauksessa puhua.

Heviosastoa (ei niinkään tekstin kuin aiheen ominaisuutena) edustivat puolestaan Risto Joutjärven kohuakin ja täällä blogissa keskustelua herättänyt Valvojana naisten erityisleirillä sekä Pärttyli Rinteen koulusurmia käsittelevä romaani Viimeinen sana.

Jotta elämä ei olisi liian synkkää, herkuttelin myös Mima Sinclairin Mukikakuilla ja Satuhetkessä Timo Filpuksen Hirmuinen kapteeni Keltanokka -kirjalla. Molemmat haastoivat kokeilemaan asioita ensi kertaa: nimittäin leipomaan mukikakkuja ja kokeilemaan e-kirjan lukemista iBooks-sovelluksella!

Kesäkuussa vietettiin dekkariviikkoa ja sen tiimoilta muistuttelin teitä muutamasta suosikkidekkarististani sekä suhteestani heihin. Esille pääsivät Leena Lehtolaisen Maria Kallio, Sir Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -tarinat sekä Eeva Tenhusen Joka uniinsa uskoo -romaanin miljöö. Monta tärkeää dekkarihahmoa, kirjailijaa ja dekkaria jäi vielä mainitsematta, mutta palataanpa niihin asioihin vaikka ensi vuoden dekkariviikolla.

Sen sijaan dekkarihengessä jatkuu lukeminen jo nyt heinäkuussa, sillä lukulistalle on kertynyt monta uutuusdekkaria. Parhaillaan seikkailen Ambomaalla. Tiedättekös mistä romaanista on kyse?

Kommentit

  1. No Ambomaata en ihan heti tunnista, mutta Kuinka sydän pysäytetään sai minullakin kesäkuun vaikuttavimman lukukokemuksen tittelin. Samoin sain kesäkuussa luettua reippaammin kuin aikoihin - taisi olla keleillä osansa siinäkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti