Kesäkuun kirjat


Terveisiä kivituhkan pölystä! Alkukuu on ollut niin pihatyöntäyteistä, että kesäkuun koonti meinasi jäädä tekemättä. Parempi kuitenkin vähän myöhässä kuin ei ikinä, eikö niin?

Kesäkuu oli hieno kuukausi meikäläisen kirjabloggaajan uralla, kun pääsin kesälomareissun yhteydessä Anni Swan-mitalinjakotilaisuuteen sekä Marmeladia ja proosaa-brunssille esikoisensa julkaisseen Kristiina Vuoren seurassa.

Kirjoa luin kahdeksan kappaletta. Se on hieman enemmän kuin normaalisti ja selittyykin sillä, että mieheni on ollut kotona, joten lukuhetkiäkin on ollut tavallista enemmän, ruhtinaallista!

Kesäkuussa luin:

Robert Harrisin Kolmannen valtakunnan salaisuuden, joka vei vaihtoehtoiseen todellisuuteen Saksan voitettua toisen maailmansodan.

Carolly Ericksonin Minä, Marie Antoinette puolestaan sekoitti faktaa ja fiktiota päiväkirjamaisessa muodossa. Pisteet kuukauden söpöimmästä kannesta!

Jatkoin Sirpa Kähkösen parissa lukemalla Kuopio-sarjan kakkososan Rautayöt. Kirja kosketti henkilökohtaisella tasolla syvältä ja seuraava osa on jo luvun alla.

Herman Kochin hyytävä Illallinen oli todellinen pageturner, mutta jätti lopulta melko hailakan jälkimaun.

David Nichollsin Sinä päivänä oli mukavaa kesäluettavaa, niin mukavaa, että vastailmestynyt uutuus on jo lukupinossa odottamassa.

Sue Monk Kiddin Mehiläisten salaisuudet on odottanut vuoroaan pitkään. Onneksi viimein luin sen, sillä kuukauden parhaan kirjan titteli kuuluu ehdottomasti tälle tarinalle!

Juhannuksen vietin Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseen seurassa. Kirja oli hauska lukea ensimmäistä kertaa aikuisiällä ja olikin ehdottoman positiivinen lukukokemus.

Riemastuttavan Ota riski ja rakastu kirjaan- haasteen tiimoilta luin kuun sinetiksi Arto Salmisen Varaston Jorin haastamana.

Kaiken kaikkiaan on sanottava, että kesäkuu oli kuukautena ehdottoman hyvä ja plus vielä päälle. Myös ratkaisu perustaa Amman lukuhetkelle viimein omat Facebook-sivut on myös osoittautunut onnistuneeksi. Kehittelen sivujen sisältöä pikkuhiljaa ajan kanssa, toiveita otetaan vastaan!

Heinäkuulle tarjoan oikeassa sivupalkissa dekkarilukemistoa. Klikkaappa, mitä kirjoitin viime kesänä Reijo Mäen Mustasiivestä, Outi Pakkasen miljööltään vähän tavallisesta poikkeavasta Kissa kuussa-kirjasta sekä Marko Kilven huikean hyvästä Kadotetut -romaanista!

Hyvää ja helteistä alkanutta kuukautta kaikille! Täällä blogissa kuukausi aloitetaankin sitten lastenkirjallisuuden parissa, pitkästä aikaa!

Kommentit

 1. Hyvä ja monipuolinen lukukuu sulla. Olen lukenut noista vain kaksi eli Rautayöt tänä vuonna ja Häräntappoaseen joskus tosi kauan aikaa sitten, nuoruudessani.

  Sullakin on näköjään menossa Jään ja tulen kevät. Mie lainasin sen tänään ja aion lukea ennen Kuopion reissua.

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla, että sinäkin olet lukenut paljon! Tuntuu olleen yleisempikin ilmiö. :)

  VastaaPoista
 3. Amma, meillä ei ollut yhtään samaa kirjaa. Illallisen luen jossain vaiheessa suvea.

  Aurinkoa, mansikoita, uimista, lupiineja, jäätelöä, Suomen suvea!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti