Pinkki palkinto ja kutsu Kuopijoon!


Olethan muistanut pukeutua pinkkiin Roosa nauha -päivän kunniaksi? Täällä ollaan ainakin vinkeän pinkeissä tunnelmissa kaikin puolin :)

Jälleen kerran suuret kiitokset ansiokkaille keskustelijoille! Roosa nauha- avaimenperän/laukkukorun ojennan Lurulle, joka kirjoitti KBF- keskustelussa näin:
Mielenkiintoinen aihe! Minulle tämä on pitkälti lukutuulen, -ajan ja -paikan kysymys. Työmatkaliikenteessä, lentokoneessa tai muussa keskittymisen kannalta haastavassa tilanteessa luen mieluiten kohtalaisen suoraviivaista kerrontaa, jossa kielen pääasiallisena tehtävänä on imaista lukija mukaan tarinaan. Rauhallisempina hetkinä voi sitten olla nautittavaa syventyä kirjoihin, joissa kieltä voi makustella ihan sen itsen tarjoaman esteettisen elämyksen takia.

Sellaisissakin kirjoissa, joissa kieleen ei varsinaisesti kiinnitä huomiota, kieli voi olla loistavaa juuri sen takia, että se toimii niin saumattomasti osana kirjan kokonaisuutta, ettei sitä edes ajattele erillisenä palikkana. Kirjoitin taannoin Nick Hornbyn kirjasta, jossa hän ilmaisi asian mielestäni osuvasti omasta kirjailijan näkökulmastaan: "I am not particularly interested in language. Or rather, I am interested in what language can do for me, and I spend many hours each day trying to ensure that my prose is as simple as it can possibly be. But I do not wish to produce prose that draws attention to itself, rather than the world it describes, and I certainly don't have the patience to read it." 
  
Näinhän se taitaa olla, välillä haluaa rynniä tarinan mukana eteenpäin, välillä haluaa jäädä makustelemaan ja mietiskelemään. Tämän keskustelun seurauksena olen huomannut kiinnittäväni kieleen huomiota aikaisempaan enemmän, joten kommenttinne ovat päässeet vaikuttamaan ihan käytännön lukukokemukseen meikäläisen kohdalla. Lurun sitaatti Nick Hornbyltä on muuten aivan erinomainen ja kuvastaa erityisen hyvin sitä, mitä asiasta ajattelen. Lähetähän Luru siis yhteystietosi, niin laitan ensi viikolla postia tulemaan!

Sitten aivan toinen aihe.
Me blogistanian periferiassa asustelevat olemme jo pitkään kaivanneet jotakin äksöniä pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin. Valitettavasti mitään ohjelmallista ja prameaa blogitapahtumaa ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta itse aion osallistua Kuopiossa 18.-20.11. järjestettävään Kirjakantti -tapahtumaan. Ohjelmaan pääset tutustumaan tästä linkistä. Tiivistettynä nostan esille 18. päivä julkistettavien Savonia-ehdokkaiden lisäksi viikonlopun kirjailijavieraat Johanna Hulkon ja Sirpa Kähkösen.

Mikäli kirjabloggareita ja -lukijoita läheltä tai kaukaa osallistuu tapahtumaan, olisi jonkinlainen puoli-improvisoitu blogitapaaminen mukava järjestää. Minuun voi olla asian tiimoilta yhteydessä!

Nyt, oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua. Täällä eletään edelleen remontin pyörteissä. Trillerimäistä jännitystä on kuitenkin odotettavissa tänne blogiin viimeistään viikon alussa!

Kommentit

 1. Minäkin osallistun haasteeseen ja siirryn tästä pukemaan blogiani pinkkiin! :) Kiitos Amma, tämä on tärkeä asia! <3

  VastaaPoista
 2. Oo, tämäpä oli ihana yllätys! Osoite lähtee tulemaan. Kiitos hyvästä kommentista kuuluu kyllä Hornbylle :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea! Valitettavasti tuo viikonloppu on varattu, mutta seuraan kyllä kiinnostuneena jos näitä tulee lisääkin!

  VastaaPoista
 4. Voi höh, olisi ollut kiva osallistua tuohon Kirjakantti-tapahtumaan, mutta muutin kesällä takaisin tänne etelään eikä Kuopion suunnalla tule enää käytyä.

  VastaaPoista
 5. Moikka! Vaikka bloggaankin aivan eri aihepiirin asioista kuin sinä, tulee blogiasi lueskeltua monistakin syistä :).

  Sortua rysähdin blogi-kiertokirjeeseen ja näin ollen annan sinulle tunnustuksen. Tee sillä mitä haluat. Ohjeet löytyvät Rokin blogista.

  Oikein ihanaa syksyä teidän perheelle ja nauti uudesta keittiöstä! :)

  VastaaPoista
 6. Voi, olisipa ollut mukavaa tavata Kirjakantin aikana, mutta juuri silloin en pääse Savoon (kun toimin savolaisen koiran hoitajana täällä etelässä :)), mutta esim. kesällehän voisi suunnitella uutta itä- ja keskisuomalaisten (sekä kaltaisteni aluueella paljon liikkuvien) tapaamista?

  VastaaPoista
 7. Täytyy tosiaan suunnitella kesäksi jotain... silloin ihmiset ovat varmasti muutenkin liikkeellä tai ainakin vapaampia lähtemään reissuun!

  VastaaPoista
 8. Harmittavasti on juuri samaan aikaan käsityömessut Tampereella. Muuten olisin ehkä tullutkin Kuopijjoon. Ensi viikolla sentään pääsen kirjamessuille Helsinkiin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti