Ruusuja ja viisi sanaa Sinulle (kiitos Susa P:n ja Leenan!)

Näin kuun loppuun teen "paljastuksia" itsestäni peräti kahdessa eri muodossa.
Sain Susa P:ltä ruusuisen tunnustuksen, kiitos!


Lempiruokaani on kaikki, missä on juustoa. Uusin lempiruokani on juusto-sienikukko ja sen ohjeen löydät täältä.

Lempimakeinen on suklaa, mieluummin tumma. Uusin heikkouteni on Fazerin tumma päärynäsuklaa, jota saa kiusallisen suurissa levyissä.

Lempilukeminen: Pidän yhteiskunnallisella ja historiallisella otteella kirjoitetuista romaaneista, klassikoista, dekkareista ja historiallisista tietokirjoista. Periaatteessa luen ihan mitä vaan :)

Lempipaikka käsitöille: Television aluskaapissa on joulumerkkausliina, joka on ollut kesken ehkä kahdeksan vuotta. Silloin tällöin innostun ja ompelen jonkun säälittävän vaatekappaleentekeleen keittiönpöydän ääressä. 

Lempielokuva: Tykkään pienistäsuurista tarinoista ja 'Rakkautta ja anarkiaa' -tyyppisistä filmeistä. Nyt olen katsonut elokuvia tosi vähän, mutta vastikään katsomistani mieleen on jäänyt ainakin israelilainen Sitruunapuu.


Lähetän ruusuja edelleen Kirjakirpulle ja Annikalle olkaa hyvät! Leena Lumi antoi minulle nämä viisi minuun mieltämäänsä sanaa tai asiaa, joita toivoi minun kommentoivan mahdollisimman spontaanisti. Nämä sain ja näin vastasin.


1) Olla oma itsensä: 
Olen muodostanut itselleni liki pakkomielteen siitä, että saan, voin ja osaan olla oma itseni. Voin liioittelematta sanoa, että useimmissa tilanteissa näyttäydyn juuri sellaisena kuin olen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pamauttelisin valittuja totuuksia päin naamaa tai käyttäytyisin mahdollisimman huomiota herättävästi. Päin vastoin, vaikka olen sosiaalinen ja ajoittain aika supliikki, tykkään tarkkailla sivusta ja olla diplomaattinen. Joskus tosin mietin, että jos käyttää hirveästi aikaa ja energiaa siihen, että on oma itsensä, onko silloin oma itsensä vai päätyykö lopulta esittämään itseään, tai ainakin sitä, millainen haluaisi olla? :D

2) Minne

Mietin paljon sitä, mitä haluan tehdä elämässäni. Minne tie vie. En tiedä. Yritän asettautua mukavaan asentoon ja nauttia maisemista matkalla (ja vähän lukea samalla!).

3) Raha

Rahaa on hyvä olla olemassa. Soisin, että sitä olisi enemmän. Keksisin varmasti käyttöä. Rahalla on minulle kuitenkin pelkkää välinearvoa, se tekee monet asiat mahdollisiksi, mutta tuo mukanaan myös paljon hankaluuksia. Mietin juuri viime viikolla, mitä tekisin, jos voittaisin 9 miljoonaa (mieheni lottosi, en minä). Suoraan sanottuna se olisi kamalaa! Voisin ottaa mieluummin yhden miljoonan :) Arvostan rahaa enemmän sitä, että saan olla pienten lasteni kanssa kotona.

4) Tärkeintä kumppanissa

Yksi tärkein asia on älykkyys. Saatan kuulostaa snobilta, mutta en voisi olla ihmisen kanssa, joka olisi minua tyhmempi. Mutta ei pelkällä älyllä pitkälle pötkitä. On myös tärkeää, että ajatusmaailma ja arvot kohtaavat. Olemme olleet mieheni kanssa yksissä kohta 11 vuotta. Se on alle kolmekymppisille pitkä aika. Ihan parasta on se, että olemme tiimi. Me olemme toistemme parhaat puolet.

5) Polun päässä

Kotopensas on jänöllekin rakas. -A.Kivi-Näin tällä kertaa! Pääsin viimein aloittamaan Anna Karenina -urakkani, joten viikonloppuna ei ole uusia kirjoja tulossa, mutta kuukauden koontia on luvassa!

Jos haluat minulta viisi sanaa, ilmoittaudu kommenttilootaan!

Kommentit

 1. Amma, niiin meni väreet minulla nyt:

  Ensinnäkin minullekin on älykkyys toisessa se kaikkein tärkein juttu. Minusta se ei ole snobbailua jos sen sanoo. Se on fakta. Ja miten hienosti toteatkaan, että 'me olemme tositemme parhaat puolet.' Se on ihanasti sanottu♥

  Minusta nykyään on rikas hän, jolla on aikaa. Raha on vain rahaa.

  Olla oma itsensä, mutta kuka hän sitten lieneekään. Tiedämmekö itsekään...

  Linkitän tämän, että useammat löytävät.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti sanottu tuo "olemme toistemme parhaat puolet". <3

  VastaaPoista
 3. Huomasin - osin jo aikaisemminkin tiesin - että meillä on paljon yhteistä: suklaa, juustot, elokuvatyyli (kiinnostuin heti tuosta sitruunapuusta) sekä kumppaaniin liittyvät asiat. Minäkin olen alkanut olla oman mieheni kanssa alle kaksikymppisenä ja täällä sitä vaan keikutaan. Älykkyyttä arvostan minäkin. :)

  <3

  VastaaPoista
 4. Pidin näistä vastauksista,ja kaikille on Leena osannut näköjään antaa juuri oikeat sanat:) Älykkyys on minullakin se ,joka saa miehestä kiinnostumaan,ilman sitä ei tule mitään.Teillä tosiaankin hieno saavutus,kun olette vielä noin nuoriakin:)
  Ja juustoa rakastan minäkin.On vaan se laktoosi-intoleranssi ja täälläpäin ei ole laktoosittomia tuotteita kuten Suomessa,laktoosittomien tuotteiden luvatussa maassa;D

  VastaaPoista
 5. Ihanat! Anna mulle omat sanat!

  :)

  VastaaPoista
 6. Ooh, pälyilin tuota päärynäsuklaata eilen pitkään kaupassa, mutta en vielä ostanut. Nyt on kyllä pakko.

  Myös minä olen alkanut seurustella mieheni kanssa alle kaksikymppisenä, mutta "näin nuorena" siinä ei vielä niin kovasti ole kehumista...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Palaan kommentoimaan vielä itse kullekin ajan kanssa, mutta jotta Minna pääsisi mietiskelemään annan jo sanat hänelle:

  1)Torppa
  2)Onni
  3)Maisema
  4)Esteettinen
  5)Lämmin

  VastaaPoista
 8. Leena, kiitos hyvistä sanoista ja kiitos linkistä!

  Norkku, kiitos kaunis!

  Katja, suosittelen Sitruunapuuta. Olen ihan varma, että pidät! Tästä on ollutkin joskus puhetta, kuinka paljon meillä on yhteistä :)

  Yaelian, kiitos! Leena tosiaan osasi valita hyvin :) Laktoosittomista tuotteista sen verran, että täällä tosiaan niitä riittää. Mikä on hyvä, koska en huonomuistisena aina välttämättä osaa ottaa tarjoilua tehdessä asiaa huomioon, mutta melkein aina purkin kyljessä onkin onneksi ainakin Hyla-merkki!

  Minna, valitsin sanasi ihan ajatustenvirtana. Odotan mielenkiinnolla :)

  Tessa, maista toki, mutta ota huomioon, ettei paluuta ehkä ole ;) Onnea teillekin varhaisesta pariutumisesta, vuosia kyllä kertyy uskomattoman nopeasti!

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon ruusuista. Ihana yllätys.

  VastaaPoista
 10. Hei, minulla olisi sulle yksi ihan pieni juttu osoitteessa:
  http://elamarakastettuni.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html
  ;-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti