Loma-ajan Netflix-vinkit

Joulun aikaan useimmilla meistä on vapaata ja normaalia enemmän aikaa aktiviteetteihin, jotka arkena jäävät vähemmälle. Netflixin ihmemaa on melkoinen aarreaitta hyvien tarinoiden ystävälle, mutta runsaudenpula toisinaan myös vaikeuttaa hyvän katselemisen löytämistä.
En olekaan pitkään aikaan jakanut, joten tässä testattuja ja hyväksi havaittuja löytöjä viime kuukausien ajalta.


Sarjat:

GLOW (2017)
Jos tämä on mennyt aiemmin ohi, suosittelen tarttumaan sarjaan mitä pikimmin. Mitä, eikö 1980-luvulle sijoittuva showpaini kiinnosta? Ei se etukäteisajatuksen tasolla kiinnostanut minuakaan, mutta jäin heti ensi jaksosta koukkuun. Erilaisista taustoista tuleva amatööriporukka kerääntyy yhteen uuden showpainisarjan kuvauksissa. Hulvatonta komediaa, näyttävää kuvausta ja ihmissuhdekoukeroita. Jotenkin kummasti sarja saa trikoissa suoritetut kissatappelut tuntumaan voimaannuttavalta naisasialiikkeeltä. Sarjaa on tehty yksi kausi, seuraava on käsittääkseni tulossa ensi vuonna.
THE CROWN (2016/2017)
Kuningatar Elisabetin elämästä kertovaa sarjaa olen tainnut vinkata jo aiemminkin. Nyt huippusuositusta sarjasta on ilmestynyt toinen tuotantokausi. Ensimmäinen kausi päättyi vuoteen 1955 ja toinen jatkaa siitä, mihin ensimmäinen jäi. Sarjassa kuvataan kiehtovasti ihmistä kruunun takana, sekä lähipiirin sosiaalisia suhteita. Sarja on Netflixin historian kallein ja panostus näkyy niin käsikirjoituksessa, puitteissa kuin kuvausjäljessäkin.Elokuvat:

TO THE BONE: (2017)
Nuori, anoreksiaa sairastava nainen tapaa epäsovinnaisen lääkärin, joka on koonnut potilaikseen ryhmän erilaisia syömishäiriöitä sairastavia nuoria. Elokuva on kasvutarina, ja näyttää koskettavasti, raadollisestikin, kuinka vakavista sairauksista on kysymys. Toisaalta elokuva on lämminhenkinen ja toiveikas, ei ahdistava katselukokemus.
OURS SOULS AT NIGHT: (2017)
Jane Fonda ja Robert Redford yhdessä! Tarvitseeko elokuvaa muuten perustellakaan? Kaksi pikkukaupungissa asuvaa leskeä päättävät yksinäisyyttä lieventääkseen nukkua toisinaan yhdessä, sillä yksinäiset, unettomat yöt ovat pahimpia. Päätös muuttaa heidän elämänsä pysyvästi. Ihana, lämminhenkinen elokuva, jonka pääparin karisma menee suoraan luihin ja ytimiin.


CAN I BE ME? (2017)
Dokumenttielokuva kertoo laulaja Whitney Houstonin tarinan. Runsaasti haastatteluja ja arkistokuvaa sisältävä elokuva on yhtä aikaa ihmeellistä ja surullista katsottavaa. Niin lahjakas ja valovoimainen nuori nainen nousee kuuluisuuteen jo varhain, mutta hiljalleen yksityiselämä ja päihderiippuvuus tuhoaa tähden. Elokuva paljastaa myös, millainen kuhina, juonittelu ja oman edun tavoittelu supertähden lähipiirissä on käynyt.TOHTORI PROKTORIN PIERUPULVERI (2014)
Elokuvan nimi kertookin jo kaiken olennaisen. Pieruhuumorin ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä lastenelokuva on varsin nokkela, hauska ja oivaltava. Jo Nesbon suosittuun lastenkirjaan perustuva filmatisointi nauratti niin aikuisia kuin lapsia.


Kommentit