Mima Sinclair: Pipari-ihmemaa. 30 piparkakkuohjetta leivontaan ja koristeluun

 
Syyskuu on puolessa, illat pimenevät selkeästi kiihtyvällä vauhdilla, joten eikös nyt jo saa varovasti kääntää katsetta kohti joulua? Mima Sinclairin Pipari-ihmemaa on täydellinen kirja joulun ensifiilistelyyn, ja sellaiseksi sen käyttö minulla jäikin, koska en millään ole ehtinyt leipomaan viikkokausiin. Vähän harmittaa, että kirjaston laina-aika päättyy jo nyt, mutta onneksi monta hyvää vinkkiä on jo painunut mieleen.Vaikka pidän leipomisesta, en ole pipertäjätyyppiä, joten tunsin pientä ennakkoluuloa tällaista kirjaa kohtaan. Piparkakkutalot kun tunnetusti ovat pientä piperrystä täynnä. Niin toki tässäkin kirjassa, mutta myös ilahduttavaa arkirealismia ja tervehenkisyyttä oli havaittavissa:
Inhoan reseptejä, joissa tarvitaan useita erikoisia keittiövälineitä ja vaikeasti saatavia raaka-aineita. Tämän kirjan resepteissä käytetään tavallisia ja edullisia raaka-aineita.

 
Sinclair esittelee pari peruspipariohjetta ja opastaa muunnelmat erityisruokavalioille. Samaten hän kertoo perusfaktat siirapeista, pikeeristä ja sokeriliimasta sekä antaa käytännön vinkkejä piparinleivontaan. Nimensä mukaisesti kirja sisältää 30 erilaista pipariohjetta aina perinteisistä piparkakkupojista mitä villeimpiin variaatioihin. Kirjan lopusta löytyvät myös helpot kaavat piparkakkutaloille.

 
Sinclairin hyppysissä pipari muuttuu joululeivonnaisesta salonkikelpoiseksi tarjottavaksi mihin tahansa kahvipöytään. Kirjasta on siis iloa muutenkin kuin joulun alla!

 
Mutta jos olet todellinen jouluentusiasti, eikä yhtään haittaa, että mopo vähän karkaa käsistä, antaa Pipari-ihmemaa siihen hyvät avaimet...

 
 
  
Vai mitä sanotte näistä? 😊

Mima Sinclair ei ole ensimmäistä kertaa esillä tässä blogissa. Jos piparit eivät vielä tunnu ajankohtaiselta, tutustu Sinclairin Mukikakkukirjaan täällä.

Mima Sinclair: Pipari-ihmemaa. 30 piparkakkuohjetta leivontaan ja koristeluun.
Gummerus 2016
110s.
Suomentanut Jenni Pahlman

Kommentit