Satuhetki: Maria Kuutti: Anna ja Elvis mummolassa


Tänään on luettu ympäri maata, julkisesti ja yksityisesti. Paitsi että minä en. Tai paljonkin olen lukenut, mutten kirjallisuutta. On ollut töitä, vanhempainiltaa ja muuta. Onneksi on nuo lapset ja nyt aivan päivän lopetukseksi sain lukea sängyn laidalla Jukka Itkosen mainioita loruja. Että ei ihan lukemattomaksi tämä päivä kuitenkaan lipsahtanut, kuinka onnellista!

Lapsille lukeminen tuntuu siis tällä hetkellä kantavan luku- ja bloggausharrastustani, enkä kyllä pidä sitä ollenkaan pahana asiana. Amman lukuhetkessä ovat elämänvaiheet ennenkin näkyneet voimakkaasti. Vauva-aikana minulla oli uskomattomat määrät aikaa lukea yön pimeinä syöttöhetkinä. Sellaista luksusta ei enää ole, mikä on kyllä erittäin hyvä asia, sillä mieluummin nukun, mutta nyt ovat mukaan tulleet nämä iltasatutuokiot. Ihanaa sekin!

Tutustuimme jokin aika sitten lasten kanssa Maria Kuutin Anna ja Elvis -sarjaan. Fiiliksemme Anna ja Elvis kylpylässä -kirjasta voit lukea täältä. Kirja saavutti arvosteluraadin suosion, joten tartuimme innolla tänä vuonna ilmestyneeseen Anna ja Elvis mummolassa -kirjaan. Tässä ensimmäisestä osasta tutut ystävykset päätyvät viikoksi mummon hoitoon, kun Annan vanhemmat lähtevät lomailemaan vauvan kanssa. Onneksi Anna saa kutsua Elviksen seurakseen. Ja koska Annan mummo ei ole ihan tavallisimmasta päästä (vai onko sittenkin?), viikon aikana ehtii tapahtua yhtä sun toista...

Voisin oikeastaan kirjoittaa tähän samat asiat kuin edelliselläkin kerralla. Kappaleet ovat sopivan pituisia, teksti sujuvaa ja hauskaa luettavaa. Jälleen kerran kiinnitin huomiota tapaan, jolla Kuutti on salavihkaa ujuttanut tarinaan teemoja, jotka saattavat lapsia kovasti mietityttää ja huolestuttaakin, mutta kirjassa asioita käsitellään hyvin neutraalisti ja (näin uskoisin) rauhoittavasti. Katri Kirkkopellon ja Ilmari Kettusen piirrokset ovat olleet suosittuja ja kirja on kulunut lasten käsissä myös silloin, kun aikuinen ei ole ollut kirjaa lukemassa. Kirjalliset viittaukset olivat erityisesti äidin mieleen.

Saatuamme kirjan loppuun kysyin lapsilta, kumpiko Anna ja Elvis -kirja on ollut heidän mielestään parempi. Äänet hajautuivat 1 - 1 molempien osien hyväksi. Perheemme jää innolla odottamaan seuraavan osan ilmestymistä.

Maria Kuutti: Anna ja Elvis mummolassa
Karisto 2015
109s.

Kommentit

  1. Kiva lukea tästä lapsiraadin fiiliksiä! Itse lukiessa näitä lastenkirjoja on joskus hankala sanoa, mitä varsinainen kohderyhmä niistä tykkäilee. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti