Elokuu

                                  
Jälleen aika koostaa kuukauden luettuja yhteen. Elokuun luetuissa näkyy selvästi loman ja töitten alkamisen vaikutus. Kesällä oli aikaa ja viitseliäisyyttä lukea jotakin syvällisempää kuten Vuokko Ilolan ja Aila Ruohon Usko, toivo, raskaus -teosta. Sitten alkoikin työt, lukutahti muuttui matelevaksi ja mitään kovin syvällistä ei ole voinut kuvitellakaan lukevansa. Sain toki päätökseen puoli vuotta kestäneen projektin Täällä Pohjantähden alla 2:n parissa.

Joka elokuiseen tapaan lukemistoon kuului Leena Lehtolaisen uusin eli Surunpotku. Mukavaa ja helposti mukanaan vievää viihdettä tarjosi myös Kim Izzon Avioliitto Jane Austenin tapaan.

Pienimuotoista teemanpoikasta syntyi Siri Kolun Me Rosvoloista. Ensin verryttelin Me Rosvolat ja ryöväriliitto -kirjan kanssa ja sen jälkeen siirryin pääruokaan eli juuri ilmestyneeseen Ränttätänttää, rosvoruokaa -kirjan kanssa.

Sen jälkeen ei oikein olekaan tapahtunut mitään lukurintamalla. Blogissa pysytään nuoriso-osastolla lähitulevaisuudessakin, sillä seuraavana blogattavaksi tulee eilen päätökseen saamamme iltasatukirja. Itse luen nyt jo kolmatta viikkoa Grace Kellyn elämäkertaa. Se on mielenkiintoinen, mutta ei juuri etene, kun illalla jaksan lukea maksimissaan viisi sivua ennen nukahtamista. Sen sijaan äänikirjana kuuntelemani Stephen Kingin Paluu Joylandiin etenee ihan mukavasti, mutta ainoastaan silloin kun olen lenkillä tai kuntosalilla. Äänikirja-asiat muuten tulevat olemaan pinnalla tänä syksynä, mutta palataanpa siihen asiaan vähän myöhemmin!

Jos oma lukuaika on kortilla, onneksi on kaikenlaista kirjallista säpinää. Kirjakantti-suunnittelutyöryhmä palasi tällä viikolla kesälomilta ja syksyn päärykäys on edessä. Muistakaahan, että Kirjakanttia vietetään 19.-21.11. Jos Kirjakantissa on puoliksikaan niin mukavoo (ja onhan siellä aina) kuin meidän suunnittelutyöryhmämme kokouksissa, niin uskokaa pois, tätä tapahtumaa ette halua jättää välistä. Tällä viikolla sain myös istua iltaa paikallisten blogikollegoiden kanssa ja kylläpä oli mukavaa ruotia uudet ja vanhat kirjat, luetut ennen, nyt ja tulevaisuudessa sekä monet muutkin asiat!

Se on syyskuu ystävät! Kesää tulee ikävä, mutta onneksi syksy on ihana. Lähdenkin tästä ulos nauttimaan hämärtyvästä illasta ja naapurustossamme järjestettävistä venetsialaisista. Tunnelmallista iltaa ja viikonloppua kaikille teille!

Amma

Kommentit

 1. Lukeminen tosiaan riippuu vuodenajasta sekä mielialasta. Minulla on kausia jolloin haluan lukea vain kevyttä ja toisinaan taas jotain vakavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, toisinaan kaipaa haastetta, mutta joskus on turha yrittää mitään kovin vaativaa :)

   Poista
 2. Kyllä vielä jonain vuonna mukana Kirjakantissa. Joyland on hyvä tunnelmapala! Ja luen juuri Hannu Mäkelän muistelmien osaa Otavan aika. Ai että on kiva päästä sisään kirjailijapiireihin tuota kautta. Vaikka nuo muut uutuudet, kuten Pekka Hiltunen, pukkaa päällimmäiksi. Kevyttä hupaa kaipaaville suositan Kaisa Haataista. Meikkipussin pohjalta on oikeasti hauska, eikä yhtään nolo naurattaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka Hiltunen on odotellut minullakin jo kotvan vuoroaan. Kiitos vinkistä, täytyy painaa Haatainen mieleen!
   Joyland on ollut tähän mielessä tosi kiva, ei upea, mutta nimenomaan hyvä tunnelmapala.
   Ja Arja Kirjakanttiin ehdottomasti, tänä vuonna tai sitten seuraavana!

   Poista

Lähetä kommentti