Meillä on joulu

Voitin Meillä on joulu -kirjan (Vuohelainen & Samuli & Vuohelainen) Leenan arpajaisista. Hän on sanonut siitä kaiken tarpeellisen täällä, mutta laitan minäkin korteni kekoon.Olen löytänyt vasta hiljattain itsestäni taitoja, joita voisi jopa ehkä luokittella kädentaidoiksi ja joita en uskonut itselläni olevan. Johtunee henkisestä kypsymisestä (kyllä, sitä sen täytyy olla!) ja siitä, että kotiäitinä on yksinkertaisesti aikaa näpräillä kaikenlaista. Siksi tämäntyyliset kirjat ovat minulle aika uusi tuttavuus, koska aiempina jouluina minulla ei ole ollut a) aikaa b) kiinnostusta tehdä juuri muuta kuin kantaa joulukuusi sisälle.

Meillä on joulu -kirjan ehdoton etu onkin se, että askarteluohjeita myöten vinkit kauniin ja tunnelmallisen joulun luomiseen ovat sellaisia, että kuka tahansa onnistuu saamaan niiden avulla jotakin aikaan. Ohjeita löytyy laidasta laitaan: jäätauluista kuusen suolaukseen ja lanttulaatikosta brie-punasipulitähtitorttuihin. Erityisellä ilolla tervehdin juuri perinteisiä suomalaisia jouluruokaohjeita, sillä ruokapuritanistina verenpaineeni nousee aina kun aineksia täytyy lähteä etsimään lähikauppaa kauemmas.

Kirja on laadukas ja kaunis katsella. Sellainen, että pelkästään sitä katsellessa tulee hyvälle joulumielelle.  Erityisen bonusplussapisteen kirjalle voikin antaa siitä, että sitä selaillessani (olen tehnyt sitä parin viime päivän aikana paljon) minulle ei ole kertaakaan tullut perinteistä  joulukiireen tunnetta: "Voi kun pitäisi tehdä tuo ja tuo, eihän tässä mitenkään ehdi..." Jouluun valmistautuminen on osa viehätystä, jo puoli juhlaa sekin. Kirjasta riittää kivoja vinkkejä ties kuinka moneen jouluun: jo parilla uudella asialla saa kummasti joulun taikaa ja valmistautumisen tunnelmaa. Siksipä meillä on jo ilmapallot hangessa lumipallolyhtyjä varten. Ja tapaninpäivän tai loppiaisen ulkoiluretki eväiden kera - siitä tulkoon uusi perinne!

Jk. Joulun taikaa ja tunnelmaa on myös osata antaa. Osallistu Hyvä Joulumieli -keräykseen ja samalla arvontaani täällä!

Kommentit

 1. Tämä kirja on sellainen, jonka olen ajatellut hankki itsellenikin. On vain aika hinnakas, joten odotan, että pääsen yhden ystäväni kanssa Otavan kirjakauppaan, josta tämä kaverini saa alennuksen ;) Hyvän joulukirjan merkki on se, että siitä jouluisa ja kuitenkin samalla rauhallinen fiilis, kuten tässä tuntuu olevan.

  VastaaPoista
 2. Amma, onko kirjasta koskaan sanottu kaikki. Sinä keksit sanoa ne ilmapallotkin, joista serkkunikin kovasti intoili. Ja sen, että tämä kirja oudosti ja viehkosti tyynnyttää mielen.

  Katso viikonloppupostaukseni. Se johtaa taloon, jossa on otettu ne tunnelmalliset kirjan sisustuskuvat, joista pari esittelinkin. Yksi käyntikohde lisää.

  Valkeaa ja kaunista viikonloppua, Amma!

  VastaaPoista
 3. Minullakin on yksi sellainen joulukirja, jota joka vuosi selaan ja ihailen ja fiilistelen. Sellainen kiireenpoisto-opus. Tämäkin näyttää sopivan tarkoitukseen mainiosti. :)

  Niin ja aion osallistua arvontaasi mutta kun hukkasin ne pankkitunnukset!!! Arvaa hävettääkö.

  VastaaPoista
 4. Leena, lumipallot ovat nyt kauniisti lyhtyinä. Jouluntunnelma meinasi kyllä hetkiseksi ryöstäytyä sadattelun puolelle, että sain liukkaat pallot pysymään paikoillaan, pitkää ja tunnelmallista viikonloppua!

  Ilse, ei ole syytä hävetä, eikä ole kiire: jouluaattoon asti aikaa :) Ihanaa itsenäisyyspäivän viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 5. "..kuka tahansa onnistuu saamaan niiden avulla jotakin aikaan." No nyt löytyi kirja minun makuuni! En oikein koskaan ole viitsinyt paneutua jouluun muuten kuin lukemalla karttaa. Tänä vuonna sentään olemme joulun kotona ja siitä syystä ajattelinkin valmistautua jouluun hyvän sään aikana tekemällä melkein kaiken itse. ;) Kuulostaa kivan tunnelmalliselta kirjalta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti