Prinsessaleikkejä

Kukapa tyttö ei olisi joskus toivonut olevansa prinsessa? Pukeutua hienoihin mekkoihin, käyttää tiaroita ja kruunuja hiuksissa, odotella prinssiä noutamaan?

Jossakin vaiheessa realiteetit kuitenkin alkavat selvitä ja unelmat vaihtuvat konkreettisimpiin ja helpommin toteutuviin. Ehkä.

Tunnustan, että Victorian ja Danielin häät sekä häähumun lähettyville osunut Tukholman visiitti herättivät sisäisen pikkuprinsessani eloon. Kuitenkin kypsyneenä sikäli, että nykyään haluan enää seurata kuninkaallisia, en olla sellainen.Kirjastosta osui käsiini Reginald Davisin Royal Families of the World, kuvateos vuodelta 1978, ajalta ennen prinsessa Dianaa, Mette-Maritia tai prinssi Danielia. Teos sisältäisi 150 värikuvan lisäksi paljon tietoa, mutta hellekelien uuvuttamana katselin vain kuvat ja virnistelin nykyisten hallitsijoiden 70-luvun tyyleille. Selvisi, että oikeatkin prinsessat kypsyvät.

Vai mitä sanotte tästä?


Iso-Britannian prinsessa Anne onkin ollut melkoisen vetävän näköinen beibe aikoinaan!

Entä kuka rakastunut nainen tässä tanssii tumman charmöörin käsivarsilla?

Siinähän on nykyinen Tanskan kuningatar Margaret prinssipuolisonsa Henrikin kanssa.
Nuoria ovat olleet myös Norjan kuningas Harald Sonjansa kanssa.


Sonja on kuin ilmetty tyttärensä Märta Louise. Tai siis lause kuuluisi kai esittää toisin päin. Äitiinsä tullut tyttö!

Äidistä ja tyttäristä puheen ollen:

Vuonna 1979 syrjäytetyllä Iranin šaahilla lienee ollut vikansa, mutta ainakin hänen aikanaan naiset eivät pukeutuneet kaapuihin, vaan kuningatar sai käyttää saapikkaita lyhyen hameen kanssa ja prinsessa pukeutui viimeistä huutoa olevaan farkkuhaalariin.Ja lopuksi tietokilpailukysymys:


Kuka hallitsee Liechtensteinia?
Ei se mitään. Ja mitäpä väliä sillä onkaan. Mutta prinsessan haalarissa on vänkää discojytkettä ;)

Kommentit

 1. "Kukapa tyttö ei olisi joskus toivonut olevansa prinsessa?"

  Välillä minä en ymmärrä tätä fiksaatiota. Monta kertaa..tai oikeastaa LIIAN monta kertaa olen pyöritellyt päätäni asian osalta 4-vuotiaan tyttäreni huoneessa vaatekaapin edessä, kun on se 2 minuuuttia aikaa lähteä päiväkotiin ja tytär polkee jalkaa lattiaan ja toteaa että laittaa päälleen vain "sen punaisen plinsessapuvun". Siinä kohdassa yleensä sitä manaa kaikki maailman ja Disneyn kuninkaalliset alimpaan helvettiin ja myös ne sukulaiset jotka toivat ne plinsessapuvut kaappiin.

  Ei vaan, kyllä tuo kuninkaallisuus/aatelisuus kuuluu nykyaikana enemmän keskiajalle. Outoa eliitin elämän ylläpitoa kansalaisten verorahoilla.

  -Artsi

  VastaaPoista
 2. Aah, voisin kirjoittaa aiheesta vaikka kuinka pitkästi! Ei minulla kyllä ole mitään syväluotaavaa analyysiä siitä, miksi tytöt haluavat olla prinsessoja. Kai siinä on jotakin syvällisempääkin kuin hienot vaatteet ja kimaltevat jalokivet?

  Olen pikku hiljaa kääntymässä rojaltistiksi. Tienaavathan kuninkaalliset kuluttamansa rahat toimimalla maansa pr-ihmisinä ja koluamalla kaikki mahdolliset kissanristiäiset. Sitä paitsi, kuninkaalliset ovat tunteneet toisensa koko ikänsä. Heillä on sellainen suhdeverkosto ja sitä kautta piilovaltaa enemmän kuin mistä vaaleilla valitut ja säännöllisin väliajoin vaihtuvat presidentit, pääministerit yms. pystyvät edes haaveilemaan.

  Ja tarjoavathan ne kansalle sirkushuveja, eikö?? ;)

  VastaaPoista
 3. The landscape belongs to the man who looks at it. (Ralph Waldo Emerson, American thinker)

  VastaaPoista
 4. I love your blog. I use some of your recommendations since I found it. I think you are very nice sharing all your findings and ideas with the community of people around the world so we can all be better teachers and better learners.
  Thank you very much.

  VastaaPoista
 5. I have but one lamp wait which my feet are guided; and that is the lamp of experience. I know of no way of judging of the future but by the past. (Patrick Henry, American statesman)

  VastaaPoista
 6. I am so luck to read your article. Perfect! Believe yourself, you can do better. If you are interested in buying all kinds of sneakers, you can go to our website to see. Wish you good health.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti