Mitä luen - lukupäiväkirja
Jos pähkäilet vielä viime hetken lahjahankintoja, niin tässäpä yksi sellainen. Mitä luen -lukupäiväkirja sopii niin paljon lukevalle kuin sellaisellekin, joka on vasta lukuharrastuksen alussa ja jota haluat tsempata lukemisessa. Sopii siis hyvin myös lapselle tai nuorelle!
Erilaiset bucket list - ja bullet journal -tyyppiset kirjathan ovat tällä hetkellä kovasti suosiossa, joten miksei myös vanha kunnon lukupäiväkirja?
Manuaalisesta lukupäiväkirjasta lähti aikoinaan itselläkin innostus kirjabloggaamiseen, joten lukupäiväkirja on hyvä tapa paitsi kirjoittaa muistiin keskeisimmät asiat luetuista kirjoista myös treenata omien ajatusten jäsentelyä lukemisen jälkeen.
Kirjasta löytyvät jokaiselle luetulle kirjalle perinteiset sivut, joihin voi koota keskeisimmät asiat kustakin luetusta kirjasta. Teema-aukeamilta löytyy muun muassa tietokirjabingo ja Helmet-lukuhaasteen koonti. Tähtitaulukko kannustaa lisäämään lukemista pikku hiljaa. Löytyypä kirjasta myös kirjojen hautausmaa, sillä joskus, kuten tiedämme, lukeminen on parempi jättää kesken.
Mitä luen onkin hauska työkalu oman lukemisen seuraamiseen, lukijan kannustamiseen ja lukemisessa kehittymiseen. Kauniista ulkoasusta vielä lisäplussa, tätä lukupäiväkirjaa ei halua piilottaa laatikkoon tai kassiin, vaan sen voi laittaa kotiin paraatipaikalle.
Millaisia kokemuksia teillä on lukupäiväkirjoista? Onko teillä sellainen on käytössä?
Mitä luen? Lukupäiväkirja
Tuuma-kustannus 2019
Arvostelukappale
Tällainen lukupäiväkirja olisi ollut kiva joskus aikoja sitten, kun vielä kirjasin lukemani kirjat mietteineen tavalliseen kovakantiseen vihkoon. En usko, että nykyään minulla tulisi tällaista täytettyä, kun Goodreadsissä voi tilastoida lukemansa ja blogiin kirjoittaa pidemmät mietteet.
VastaaPoistaMinun lukupäiväkirjani taitaa olla aikalailla digitaalisessa muodossa. Niin taitaa olla hyvä. Olen tunnettu siitä, että tuppaan hukkaamaan kaikki vihot ja paperit...
VastaaPoistaOlisihan tuollainen manuaalinen lukupäiväkirjakin kiva! Olen monesti ihmetellyt miksen tajunnut pitää sellaista ennen blogin perustamista? Monet muut on kuitenkin niin tehneet. Nyt olisi kiva selata mitä on lukenut vaikkapa kymmenen vuotta sitten, kun oma lukumakukin on niin muuttunut siinä ajassa.
VastaaPoista