Huippu huhtikuu!


Kun tarkastelen mennyttä huhtikuuta ja lukemiani kirjoja, tunnen syvää tyydytystä. En lukenut mitenkään erityisen paljon, mutta luin erilaisia kirjoja, kaikki eri tavoilla hyviä. Jos alitajunnassani on jokin hämärä ajatus siitä, millaista Amman lukuhetken sisältö pitäisi olla, on huhtikuu aika lähellä sitä. Lienevätkö sitten lukijat samaa mieltä? :)

Aloitetaan kuitenkin teatterista. Kävin nimittäin Kuopion kaupunginteatterissa peräti kahteen otteeseen: ensin Bernada Alban talon ensi-illassa, sitten Red Nose Companyn Don Quijote- vierailuesityksessä. Molemmat espanjalaisia, mutta niin erilaisia esityksiä! Vahva suositus molemmille.

Äänikirjojakin kuuntelin kaksin kappalein. Toinen niistä on 90-luvulta, Eve Hietamiehen Teräsmiehen morsian. Kuuntelin kirjaa ehkä enemmän mielenkiinnosta kirjailijan tuotannon kehitykseen, mutta oli itse kirjan rakennekin kiinnostava ja jopa yllättävä.

Toinen äänikirja oli ehkä huhtikuun kirjoista paras: Auschwitzin tatuoija. Ankeasta aiheesta huolimatta kirja oli toiveikas ja inspiroiva, selviytymistarina mahdottomissa olosuhteissa. Suosittelut äänikirja-formaatille, tässä romaanissa se toimi erinomaisesti.

Selviytymiseen liittyi myös kuukauden tietokirja, Liisa Uusitalo-Arolan Uuvuksissa. Työuupumuksen tunnistamiseen ja siitä toipumiseen kirja antoi paljon käytännön vinkkejä sekä ylipäänsä ajateltavaa nykypäivän työelämästä.

Löyhä aasinsilta: Marko Pulkkisen Syntax Error ottaa myös kantaa nykypäivän ilmiöihin, mutta huumorin ja satiirin keinoin. Elämäntapapuhujan ristiretki somemaailmassa sai nauramaan makeasti ja toisaalta ajoittain myös hieman ahdisti.

Yksi kuukauden kohokohdista oli myös Robert Galbraithin Valkoinen kuolema. Olin vähän kartellut tätä dekkaria suuren sivumäärän vuoksi, mutta aivan turhaan. Kirja ei toki ollut kaikista nopein suupala, mutta nautin mutkikkaasta juonesta todella paljon.

Innostuin itseni haastamisesta niinkin paljon, että kuun lopuksi luin useaankin otteeseen Saila Susiluodon Metropolis -runokirjaa. En yleisesti ottaen ole runouden suurkuluttaja, ja näin haasteellista modernia runoa en muista hetkeen lukeneeni. Mielestäni kuitenkin onnistuin tavoittamaan jotakin ydinolemusta teoksesta, käykääpä itse lukemassa, ja ennen kaikkea tutustukaa itse teksteihin! 

Entä mitä toukokuussa? Kokemuksesta tiedän, että tämä kuukausi on kiireinen ja lukemiselle ei tahdo jäädä joko aikaa tai energiaa. Olenkin varustautunut tilanteeseen varaamalla lukemistoon lemipikirjailijoiltani ilmestyneitä uutuusteoksia. Luotan siihen, että ne houkuttelevat lukemaan silloinkin kun vähän väsyttää. Katsomaan, miten käy, ensimmäinen näistä on ainakin jo lähes luettu.

Ps. Oheisessa kuvakollaasissa olevat kuvat ovat Amman lukuhetken Instagram-tililtä. Jos et ole vielä seuraaja, klikkaa ihmeessä itsesi mukaan. Tarjolla on kuvien lisäksi moniarvioita ja pieniä tuokiokuvia siitä, mitä luen, milloin ja missä :)

Kommentit

Lähetä kommentti