Huhtikuu on kuukausista julmin

Uudet kumpparit osoittautuivat huhtikuussa järkihankinnaksi.


T.S.Eliotin sitaatti on noussut viimeisimmän kuukauden aikana mieleeni useasti. Kevät on antanut odotuttaa itseään edistymällä kovin hitaasti. Onneksi nyt näyttää jo aurinkoisemmalta!

Lukurintamalla olen ollut aika hidas. Olen yrittänyt piiskata itseni iltaisin lenkille säätilasta riippumatta ja aikaa lukemiselle on jäänyt vähemmän. Siihen katsoen viisi blogattua kirjaa on hyvä saavutus, eritoten siksi, että Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin -klassikkoon kulutin puolet kuukaudesta! Olen keskustellut kirjasta viime päivinä usean ihmisen kanssa. Todella monelle teos on ollut merkittävä lukukokemus ja rakas edelleen, mutta on niitäkin, jotka eivät ole yliopistomurhatarinalle lämmenneet. Mitä mieltä sinä olet?

Nuoruuden kasvukipuja käsitteli myös alkukuusta lukemani Katy Birchallin It Girl. Kuinka tulla suosituksi yhdessä päivässä, käsittelytapa vain oli aivan erilainen. Nuorille suunnattu chick lit toimi kuitenkin ihan mukavasti. Toisaalta se sai muistelemaan haikeana nuoruutta, toisaalta olemaan onnellinen siitä, ettei enää ole teini-ikäinen!

Iästä puheenollen, aivan toiseen äärilaitaan vei Hendrik Groenin salainen päiväkirja Viimeiset villitykset. Kirja tarjosi kurkistusaukon hollantilaisen vanhustentalon elämään ja samalla myös elämän ehtoopuoleen. Kirja yhtä aikaa sekä herkisti että nauratti ääneen.

Huhtikuussa oli minun vuoroni osallistua Ylen Kirjojen Suomi -kirjoitussarjaan. Ehkä vähän helpommallakin olisi voinut päästä kuin lukemalla Kari Kontion ja Tuomas Nevanlinnan Kirjavan lehmän. Toisaalta revittelevästä ja piikittelevästä teoksesta oli aika herkullista kirjoittaa sen kummemmin ajatuksiaan sensuroimatta alkuperäisteoksen hengessä.

Kuukauden tietokirjaosuudesta vastaa Katariina Vuoren ja Jarkko Kääriäisen Mukulat maalla. Lasten ruokaretki. Ihana ruokateos vei kauniiden kuvien kera isot ja pienet lukijat ruoan alkulähteille maaseudulle, retkille metsään ja yhteisten ruoanlaittohetkien pariin. Tässä ehdoton tärppiteos ensi kesän puuhasteluihin perheellisille!

Ajatukset alkavat viivähdellä kesässä entistä useammin. Töissä on vielä muutaman viikon ajan kiirettä, mutta sitten kevään isoimmat projektit alkavat olla valmiita. Kelien (toivottavasti) parantuessa mieli vetää entistä enemmän ulos, mutta ehkä lukemiseen jää siitä huolimatta taas paremmin aikaa. Onhan sekin ulkoilua, että kantaa tuolin aurinkoon ja istahtaa lukemaan ;) Muutama uusi herkkupala onkin minulla jo odottamassa. Ainakin aion tutustua parin kuopiolaiskirjailijan uunituoreeseen romaaniin.

Kirjabloggajat muuten järjestävät täällä Kuopiossa 10.6. avoimen tapaamisen kirjabloggaajille eri puolilta Suomea/maailmaa. Paikalle on tulossa kirjailijavieraita ja päivää vietetään kesäisestä kaupungista ja kirjallisista keskusteluista nautiskellen. Tervetuloa siis, kaikki kynnelle kykenevät, lisätietoja saa kysellä vaikkapa minulta! :)

Kommentit

 1. Olisipa ihana päästä Kuopioon! Tapaamisesta on ehkä muodostumassa traditio?

  Luin Tarttin yliopistoaikoinani tuoreeltaan, kun siitä kohuttiin kovin. Olihan se vetävästi kerrottu ja hyvä, mutta odotin ehkä suoranaista häikäisyä, jota ei tullutkaan. Pitäisi lukea uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, tämä on jo kolmas kerta kun tapaaminen järjestetään Kuopiossa, joten kyllä kai perinteestä voi jo puhua. Tervetuloa tuloa siis, olisi mukava nähdä! ❤️

   Minäkin ehkä jäin kaipaamaan sitä häikäisyä. Tosin siitä lähtökohdasta häikäisyä harvemmin tulee, helpompi häikäistyä ilman ennakko-odotuksia.

   Poista

Lähetä kommentti