Kirjakantti 21.-23.11. Virallinen tärppipostaus!


Vuoden loppu on kirjahipin kulta-aikaa. Lokakuussa messuillaan, marraskuussa jännitetään palkintoehdokkuuksia ja lopullisia voittajia. Perinteikkäästä kirjatapahtumasta ja palkintopöhinästä pääsee nautiskelemaan 21.-23.11. myös Kuopiossa Kirjakantin merkeissä. Tapahtumaa vietetään tällä kertaa Sanojen vuoksi -teemalla.

Tapahtuman avajaisia vietetään Kuopion kaupunginkirjastolla perjantaina 21.11. klo 16.30 alkaen. Paikalle tosin kannattaa tulla mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin, sillä samalla voi tutustua rohkeiden kirjabloggaajien copycat-kuviin. Rakas romaanihenkilö -näyttely avataan jo ensi maanantaina (jolloin äänestysuurnat avataan myös täällä blogissa), joten tuotoksia voi käydä tutkimassa ja suosikkia äänestämässä jo aiemminkin. Aikuisten osastolla puolestaan on Linnasta Humisevalle harjulle -kirjamme pohjalta tehty kirjanäyttely. Eli sinne siis kirjoja tutkimaan ja lainailemaan!

Avajaisseremoniaan kuuluu jo perinteiseen tapaan Savonia-ehdokkaiden julkistaminen ja tämän jälkeen tilan ottavat haltuunsa Vestäjien pohjoissavolaiset kirjailijat (Kirsi Pehkonen, Jyri Paretskoi, Tatu Kokko, Pasi Ahtiainen), jotka haastattelevat toisiaan. Korviini on kantautunut huhuja, ettei kyseessä ole ihan perinteinen matinea, joten kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan, mitä tapahtuu. Myös viime vuoden Savonia-voittaja Antti Heikkinen avaa sanaisen arkkunsa.

Savonia-ehdokkaiden mietteitä pääsee kuulemaan syvemmin lauantai-aamuna klo 10.00 alkaen ja sen jälkeenkin kirjaston saliin saapuu toinen toistaan kiinnostavampia kirjailijoita: klo 11.30 Panu Rajala, klo 13.00 Johanna Sinisalo ja klo 15.00 Risto Isomäki. Ohjelman lomassa järjestetään Tarinatori ja allekirjoittanut jakaa kirjastosalissa yhdessä Tuulevin lukublogin Tuulevin kanssa hyviä kirjavinkkejä, tulkaa moikkaamaan!

Itse odotan kovasti myös iltaohjelmaa VB-valokuvakeskuksella klo 16.30-18.30. Luvassa on Kaj Chydeniuksen sävellyksiä ja rohkeita tunnettuja kuopiolaisia, jotka astuvat lavalle tulkitsemaan suosikkirunojaan. Klo 21 kannattaa siirtyä ravintola Sampoon kuuntelemaan Jukka Kervisen ja Sasse Savolaisen Nälkäfolkia.

Sunnuntai on Kirjakantissa perinteisesti perheiden päivä ja kiinnostavaa ohjelmaa löytyykin kaikille vauvasta vaariin. Sunnuntaina ohjelma jakautuu Steinerkoulun ja Kino Kuvakukon tiloihin. Heti aamulla klo 10.00 Steinerkoululla pääsee seuraamaan Paikkateatterin Hölmöläistarinoita -näytöstä, jonka jälkeen haastatteluihin saapuvat Hannele Huovi ja Jukka Itkonen.  Huovin ohjaama sanataidetyöpaja 8-12 -vuotiaille järjestetään klo 14.15-15.30.

Steampunk puolestaan valtaa Kino Kuvakukon klo 13.00 alkaen. Paikalla ovat kirjailijat Magdalena Hai ja Hanna "Morre" Matilainen. Itselläni on kunnia päästä haastattelemaan heitä steampunkista. Mitä steampunk oikeastaan on? Mikä siinä kiehtoo? Kuuluuko jokaisen itseään kunnioittavan höyrypunkkarin pukeutua korsettiin? Suurin piirtein tällaisia latuja ounastelen keskustelun etenevän, tosin koskaan ei voi tietää, kun näistä leideistä on kyse! Tulkaa siis kuuntelemaan ja varatkaa aikaa, sillä heti haastattelun jälkeen esitetään teemaan sopiva Hayao Miyazakin Laputa - Linna taivaalla elokuva. Leffan ikäraja on 7 vuotta ja tilaisuuteen, kuten kaikkiin yllämainittuihin tapahtumiin, on vapaa pääsy.

Ensi viikoloppuna juhlitaan - kirjojen vuoksi! Tule mukaan!

Kts. Kirjakantin ohjelma kokonaisuudesssaan täältä.

Kommentit