Meillä on uusia kirjoja!Posti toi tänään iloisen yllätyksen, kun laatikosta löytyi John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen. Kiitos sille blogiystävälle (taisi olla Anni!), joka vinkkasi Gummeruksen Lindqvist-kampanjasta Facebookissa. Vinkkinä kustantamoille, että en pistäisi pahakseni, jos vaikka kerran viikossa postilaatikkoon ilmestyisi uusi pokkari. Ja älkää nyt hyvät ihmiset kommentoiko tähän, että liity kirjakerhoon, eihän se ole ollenkaan sama asia!

Kun Ammalle tarjotaan ilmaista kirjaa, Amma ei sano ei. Enpä siis ahneuksissani huomannutkaan, että kirja käsittelee vampyyreita. Olen jo kuukausikaupalla ihmetellyt vallitsevaa vampyyri-innostusta, joka näyttäytyy minulle pelkkänä katu-uskottavampana versiona Harry Potterista (josta kylläkin pidän). Olin jo oikeastaan ehtinyt vannoa pitäväni näppini irti verenimijöistä, mutta nähtävästi joudun pyörtämään puheeni. Digiboxilta sattuu löytymään Ystävät hämärän jälkeen myös elokuvaversiona, joten myöhemmin luvassa synkronoitu kirja- ja elokuva-arvostelu. Älkää kuitenkaan pitkästykö odotellessanne, sillä aakkoshaaste ja Y-kirjain ovat vielä pahasti vaiheessa.Kävin eilen paikallisen lelukaupan alennusmyynneissä ja se osoittautui oikeaksi aarreaitaksi. Kotiin viemisiksi (niin, mitä mamma tekee, kun pääsee yksin kaupungille? No shoppailee lastenkirjoja tietenkin!) mukaan lähti Kirjalito-kirjat Ensimmäiset värini sekä Nallekarhun uniaika. Ensimmäisen päivän käyttökokemusten perusteella yksimiehisen koeyleisöni mielestä esineitä ja värejä esittelevä Ensimmäiset värini on vielä liian pitkä ja ainakin vähän tylsä, mutta sitä on kiva hakata ja heitellä. Sen sijaan uskonnollissävytteinen Nallekarhun uniaika osoittautui aivan ihanaksi. Äidinkin mielestä kirja on kohokuvioineen ja kimalteineen kaunis ja mikä parasta, nallekarhu tekee iltatoimensa mukisematta ja menee muutenkin kiltisti ja omatoimisesti nukkumaan. Tätä kirjaa meillä tullaan lukemaan usein!

Kommentit

 1. Hih, sama kirja kolahti meidänkin postiluukustamme tänään. En tiedä, olenko kirjan otollisinta yleisöä, mutta tosiaan: ilmainen kirja!

  VastaaPoista
 2. Siis pidän Pottereista, mutta en ole mikään vampyyrifani. Mullekin tuli yksi kirja postissa ilmaiseksi ja yllätyksenä, mutta ei ollut tuo sama.

  Tulee hirveän haikea olo, kun puhut kirjojen ostamisesta lapsille, sillä olin hirveän intona ostamassa Merille aina kirjoja ja joka ilta luettiin ja paljon. Nyt tyttö jo muuttaa tiistaina Helsingiin ja aloittaa teologian opiskelun. Menemme tänään haikeanriemukkaasti yhdessä ulos syömään koko poppoo.

  Nauti, nauti tuosta ajasta, kun lapset ovat pieniä!

  VastaaPoista
 3. Hannele ja Lumiomena, hauskaa, että muutkin innostuvat ilmaisista kirjoista!

  Leena, parhaani mukaan nautin:) Jo nyt, kun lapsi on juuri siinä iässä, että kehittyy valtavasti lyhyessä ajassa, sitä miettii, että se on yksi hujaus vain ja tämä aika on ohi... Mutta aika aikaansa kutakin, jokaisessa elämänvaiheessa on jotakin haikeaa, mutta myös paljon hyvää. Oikein hauskaa iltaa teille!

  VastaaPoista
 4. Lindqvistin pokkarimalli hyökkäsi meidänkin postilaatikkoon. Mukava yllätys. Tuosta kirjastahan on itse asiassa tulossa toinenkin elokuvaversio: hollywoodista tietenkin.

  http://www.youtube.com/watch?v=qjavOLdPk1c

  Linkdqvistilta on myös julkaistu uusi suomennos: Kuinka kuolleita käsitellään.

  http://www.gummerus.fi/page.asp?sivuID=280&component=/PublishDB/Kirjat_kirjaesittely.asp&recID=7460

  -Artsi

  VastaaPoista
 5. Kiitos Artsi, rajattomaan elokuvatietämykseesi voi aina luottaa:)

  VastaaPoista
 6. I love your blog. I use some of your recommendations since I found it. I think you are very nice sharing all your findings and ideas with the community of people around the world so we can all be better teachers and better learners.
  Thank you very much.

  VastaaPoista
 7. I have but one lamp wait which my feet are guided; and that is the lamp of experience. I know of no way of judging of the future but by the past. (Patrick Henry, American statesman)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti