Satuhetki: Maria Kuutti: Anna ja Elvis Leirillä


Hyvää kansainvälistä lastenkirjanpäivää! Sen kunniaksi kirjoitimme lasten kanssa tämän kirjaesittelyn yhteistyönä. Tässä siis lasten mietteitä Maria Kuutin kolmannesta Anna ja Elvis -kirjasta sanasta sanaan niin kuin lapsiraatimme sen kertoi. Tällä kertaa Anna ja Elvis ovat leirillä.

"Anna ja Elvis kirjassa ne lähti leirille. Ja ne ratsasti ja piirsivät, ja ne näkivät mummon, jota ne luuli haamuksi. Anna luki piilosessa kirjaa, joka oli mielenkiintoinen. Kirjan nimi oli Virtasen lapset ja pentu. Ja mummo huuteli Ilkan perään ja Ilkka ajoi moottoripyörällä. Hauskaa oli kun mummolla oli valkoinen yömekko ja papiljotteja päässä ja se huusi huhuu ja lapset luuli sitä haamuksi."

- Neiti Kevät, melkein 5v-

"Ainaskin ne oli leirillä ja teltassa. Ne varmaan kävi joka päivä kakalla (tähän väliin vähän eskarihuumoria, toim. huom.)! Sen muistan, että ne oli piilosta ja sitten Anna meni piiloon ja luki siellä kirjaa ja muut ei löytäneet sitä. Se oli hauskaa kun Annan äiti kutsui isää rakas peppuliheppuliksi."

- Herra Syksy, 6,5v-

" Tällä kertaa Anna ja Elvis -kirjassa käsiteltiin entistäkin enemmän ihmissuhde- ja tunneasioita. Leirille lähtö oli Annan äidin idea, sillä leirillä oli luvassa mielenkiintoisia avioliittoluentoja ja workshoppeja perhe-elämän rasittamille pariskunnille, sillä aikaa kun lapset touhusivat omiaan asiantuntevan henkilökunnan suojeluksessa. Ihmissuhdemylläystä oli luvassa myös lasten päivissä, sillä tykkäysjutut osaavat olla joskus aika kimurantteja.

Kun lastenhoitaja Marja sairastuu äkillisesti, eikä voi enää tulla leirille - ikinä, saapuu häntä tuuraamaan, kukapa muukaan mummo! Ja kuten aiemmissakin osissa, viimeistään silloin alkoi sattua ja tapahtua."

- Äiti 32v-

Maria Kuutti: Anna ja Elvis leirillä
Karisto 2015
102s.
Kuvat Katri Kirkkopelto, Ilmari Kettunen ja Lotta Pylvänäinen
Arvostelukappale

Kommentit