A kuten alku

A niin kuin Amma, A niin kuin Aristofanes. Alkavan vuoden 2010 kunniaksi Amma päätti aloittaa luku-urakan: tarkoitus on käydä aakkoset läpi kirjoja lukemalla eli homman nimi on tämä: kustakin kirjaimesta valitaan kirja kirjailijan nimen perusteella. Ja jotta lukeminen olisi erityisen sivistävää, lupaan valita vain sellaisia kirjailjoita, joita en ennen ole lukenut. Tämä sulkenee käsittelyn ulkopuolelle jokavuotiset bestsellerit: uusimman Vareksen arvion voit lukea Hesaristakin:)



Tiedossa on siis tilitystä monen moisista lukukokemuksista. Odotettavissa on ihan mitä vaan ns. korkeakulttuurista sarjakuviin. Mitään en lupaa, mitään en kiellä ja pidätän itselläni oikeuden valita kirjat täysin mielivaltaisesti mututuntumalla. Mutta ehdotuksiahan voi aina esittää! Aakkosia on muistaakseni 29, joten jos vuoden 2010 aikana mielin saada urakan loppuun, on aikaa kirjalle vähän reilut puolitoista viikkoa... ei kuulosta pahalle, mutta koska vastasyntynyt poika ja lapsenkengissä olevat kirjallisuuden perusopinnot luovat urakkaan haasteita, varaan oikeuden jatkaa myös vuonna 2011.


Ja hei, ainahan voi aloittaa aakkoset alusta!



Mainittuja opintoja aion käyttää hyödyksi tässä lukutempauksessa (tai sitten toisinpäin) ja siksipä vuosi ja aakkoset alkakoot Aristofaneen komedioilla, joihin päätin tutustua kirjallisuushistorian esseen puitteissa.



Palajan takaisin, kunhan minulla on ko. herrasta muutakin tietoa kuin että hän eli Kreikassa, pukeutui lakanoihin ja kirjoitti näytelmiä.



Mutta sitä ennen


vastaanottamaan uutta vuotta,


olkoon se riemullinen ja täynnä hyviä kirjoja!

Kommentit

  1. erittain mielenkiintoinen, kiitos

    [WORDPRESS HASHCASH] Kirjoittaja lähetti meille arvon '0 , mikä ei ole sallittua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti