Huhtikuun luetut


Hyvää vappua ja toivottavasti hyvien uutisten toukokuuta!

Aika listata viime kuun karanteenikirjat. Huhtikuussa luin pääasiallisesti aika kevyttä kirjallisuutta, mutta sain myös ajattelemisen aihetta.

Kaiken viihteen ja hyvän mielen hömpän keskellä sukelsin Espanjan ja baskien väkivaltaiseen lähihistoriaan. Fernando Aramburun Äidinmaa vaati jonkin verran kärsivällisyyttä, mutta ei ollut ollenkaan raskas, synkästä aiheesta huolimatta.

Aramburun kirja sijoittuu espanjalaiseen kyläyhteisöön, Celeste Ngn Tulenarkoja asioita puolestaan kuvaa amerikkalaista hienostolähiöidylliä 90-luvulla. Tarinan keskiössä ovat äidit ja tyttäret, sekin muuten yhdistää tätä ja Äidinmaata, jossa vahvat, perheensä asioihin voimakkaasti vaikuttavat äidit ovat keskeisessä asemassa.

Sarjakuvateos Naiset esittelee 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon historiaa. Kirja on kompaktiin muotoon tiivistetty, näyttävä teos, joka sopii monen ikäiselle. 

Tasa-arvoasiat olivat mielessäni lukiessani myös Agatha Christien klassikkoa Murha Mesopotamiassa. Hercule Poirot -tarina oli ihan mainio suljetun paikan murhamysteeri, mutta lukiessa minua häiritsivät päähenkilön rasistiset ja ylipäänsä ilkeät kommentit. Kävimmekin postauksen kommenttikentässä mielenkiintoista keskustelua Christien kirjoista ja teosten ikääntymisestä muutenkin. Kiitos kaikille kommentoineille!

Paremmin onnistuin heittäytymään kepeään tunnelmaan Kirsi Pehkosen Jylhäsalmen sydänkesän kanssa. Pidin tästä kesäisestä tarinasta kovasti. Myös äänikirjana kuuntelemani Risto Pakarisen Jonain päivänä Jennifer tarjosi mukavaa nojatuolimatkailua, tällä kertaa muistojen 80-luvulle.

Lasten kanssa puolestaan saimme luettua loppuun Harry Potter ja liekehtivä pikari -kirjan Jim Kayn hienosti kuvittamana. 

Kirja-arvostelujen lisäksi vinkkasin myös koukuttavia Netflix-vinkkejä. Unohtaa ei sovi myöskään viime viikonloppuna uudelleen käynnistynyttä Copycat-haastetta. Haasteella ei sinänsä ole aikarajaa, mutta palkitsen yhden kannen ja tekijänsä 5.toukokuuta jälkeen. Siihen mennessä kannattaa siis osallistua! Kansia on tullut jo ilahduttavan paljon ja olen kerännyt kaikki Amman lukuhetken Instagram-tilille. Laitan myöhemmin kisan satoa näytille myös tänne blogiin!

Kommentit