Kulunut kesäkuu


Kesäkuu on kulunut ja vähän kulunut on olokin, niin kuin kai kesäloman kynnyksellä on tapana. Paljon kaikkea mukavaa on kyllä kuulunut kuukauteen. Lomailimme perheen kanssa pääkaupungissa ja vastapainoksi on tullut vietettyä paljon aikaa maalla. Yllä oleva kuva on muuten lapsuudenkodistani. Jos henkisiä sielunmaisemia yrittää esittää valokuvana, on tuo ainakin yksi sellainen. Täällä Pohjois-Savossa ovat kelit olleet aika kauniit ja mukavat, minä kun en helleihmisiä ole muutenkaan. Viime kuun lopussa päätin lukea hitaammin ja aika hyvin olen siinä myös onnistunut. Välillä on mennyt useita päiviä lukematta, eikä ole ollut edes pahempia vieroitusoireita ;)

Vahvasti kaksijakoinen oli tämä lukukuukausi: lanu-klassikoita ja kevään/kesän uutuuksia.
Kuun alkupuoli meni melko lapsellisissa merkeissä:
Satuhetkessä esittelin Tammen Kultaisen Juhlakirjan,
Enni Mustosen kirjasarjan päähenkilö Ida oli tällä kertaa Sibeliusten Lapsenpiika.
Kuukauteen mahtui toinenkin Satuhetki, nimittäin iki-ihanan Don Rosan Roope Ankan Elämä ja teot -teos ansaitsi oman esittelynsä.

Sen jälkeen pitikin vakavoitua. Letkeän rauhallinen lukukuukauteni järkkyi tässä kohdassa, sillä Reza Aslanin Jeesus-elämäkerta Kapinallisen lukeminen meni paikoin puurtamiseksi.
Kuun loppu oli onneksi huomattavasti nautinnollisempi, nimittäin Vera Valan Villa Sibyllan kirous ei pettänyt. Tosin hermoni olivat vähän kovilla kun aloin arkielämässäkin nähdä mafiosoja vähän siellä ja täällä...

Päätinkin lukea jotakin tosi rentouttavaa seuraavaksi, mutta kuinkas sitten kävikään. Luen parhaillaan teosta, joka ihan oikeasti järkyttää mielenrauhaani melkoisesti. Asiaa ei paranna ollenkaan se, että kyseessä on tietoteos. Jos nyt kiinnostuit siitä, mikä kirja mahtaa olla kyseessä, niin klikkaa ylhäältä Kirjat, joita luen nyt -sivulle. Sinne pyrin melko ajantasaisesti päivittämään luvun alla olevat teokset. Heti tämän seuraavan teoksen jälkeen olen suunnitellut paitsi hidasta lukemista myös hömppää ja harmittomuutta. Ja koska välttelen lukemisstressiä, päätin viimein antaa periksi ja jättää kesken pienen ikuisuuden ajan e-kirjana tahkoamani Dan Brownin Infernon. En ole lukenut Brownilta muuta kuin Da Vinci -koodin aikoinaan ja siitä pidin, mutta tämä toinen kokeilu oli kyllä massiivinen pettymys.

Näin kuunvaihteessa alkaa aina ihan jännittää, millainen seuraavasta kuukaudesta muodostuukaan! Luenko kenties yhden vuoden tai jopa elämäni parhaista kirjoista, ovatko kaikki tasaisen kasin kirjoja, vai joudunko pettymään katkerasti? Rentoutua ainakin aion, sillä työpäiviä on nimittäin jäljellä tasan 1 ja sitten alkaa neljän viikon loma!

Ihania kesäpäiviä kaikille, sillä Suomen kesä on uskomattoman kaunis ja kesätapahtumat vilkkaita ja monipuolisia, vaikka vähän viileää olisikin! 

Kommentit

  1. Ihana sielunmaisema sinulla! Rohkenenpa jo toivottaa sinulle ihanaa lomaakin, vaikka jäljellä onkin tuo yksi työpäivä vielä - lepoa ja antoisia lukuhetkiä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lomaa, Amma! Mukavia päiviä ja rentouttavia lukuhetkiä!

    Odotan kovasti pitkää tekstiä tästä "järkyttäneestä" tietoteoksesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti