Vastauksia kysymyksiin

Kiitos Mustikkakummun Annalle, joka lähetti minulle seuraavat kinkkiset kysymykset vastattaviksi!

Tallinna tammikuussa 2014


1. Missä ja mihin aikaan vuorokaudesta yleensä luet?
Aiemmin milloin ja missä vain. Nykyään päivätyön myötä lähinnä vain iltaisin. Tosin pidempien automatkojen aikana kuuntelen äänikirjoja myös aamuisin.

2. Kerro jokin lapsuuden lukumuistosi.
Ensimmäisenä mieleeni tulevat lapsuuden kesät, jotka tietysti olivat pitkiä, aurinkoisia ja lämpimiä. Kävin hakemassa vinniltä vanhoja, pölyisiä Aku Ankan taskukirjoja, joissa oli oma ullakon tuoksunsa. Pihistin keittiöstä suklaapisara-keksejä evääksi ja menin riippukeinuun lukemaan :)

3. Luetko runoja, ja jos luet, niin kuka on suosikkirunoilijasi?
Luen runoja hirvittävän vähän. Minulla ei ole lyyristä tajua. Siksipä pidänkin eniten Eino Leinosta ja muista klassikkorunoilijoista, sillä heidän teksteihinsä on kasvanut sisälle.

4. Perinteinen kirja, äänikirja vai e-kirja? Miksi?
Käytän sujuvasti kaikkia. Eniten luen kuitenkin edelleen perinteisiä kirjoja. E-kirjoille ja äänikirjoille on oma aikansa ja paikkansa, mutta perinteinen paperikirja on kyllä minusta paras formaatti.

Tallinna tammikuussa 2014

5. Mikä kirja on vaikuttanut sinuun eniten? Miksi? 
Jaiks. Nostaisin Leena Lehtolaisen Maria Kallio -sarjan tässä yhteydessä esille. Maria Kallio on toiminut minulle teinityttönä ja nuorena aikuisena tärkeänä roolimallina. Kallio on uranainen, mutta siitä huolimatta hänellä on myös perhe.

6. Missä kirjallisessa matkakohteessa haluaisit käydä?
Ehkä kaikista mieluiten tälle hetkellä lähtisin Englantiin Jane Austenin kotiseudulle ja museoon.

7. Minkä lajityypin kirjoja et missään nimessä lue? 
Scifi ja fantasia jäävät vähälle huomiolle. En nyt sano, etten missään nimessä voisi näitä genrejä lukea, mutten tunne niihin suurta kiinnostusta.

8. Vaikuttaako kirjan ulkoasu osto- tai lainauspäätökseesi? 
Voi vaikuttaa myönteisessä mielessä. Joskus kirja on esineenä niin kaunis tai kiinnostavan näköinen, että siihen tarttuu. Mutta jos kirja on ruma tai mitäänsanomattoman näköinen, en kyllä jätä sitä lukematta, jos se vaikuttaa muuten kiinnostavalta.

9. Mikä on mielestäsi kaunein tai vaikuttavin kirjan nimi?
Yleensä pidän lyhyistä ja nasevista nimistä, mutta toisaalta monet Eeva Joenpellon kirjat ovat kauniisti nimettyjä. Kuten esimerkiksi Sataa suolaista vettä tai Vetää kaikista ovista.

10. Mitä kirjaa suosittelet minulle?
Suosittelen Tatu Kokon Heinäkuun päivää. Historiallinen romaani valottaa 1800-luvun taide- ja paikallishistoriaa. Luulen, että tykkäisit!

Tallinna tammikuussa 2014


Kiitos vielä kysymyksistä! Näihin oli hauskaa vastata! 
Olen nyt tylsä ja kiireinen, enkä haasta ketään eteenpäin. Osittain siksi, että joudun jälleen rajoittamaan koneella viettämääni aikaa uudelleenpalanneiden niska-hartiavaivojen vuoksi. Mutta jos joku haluaa napata nämä kysymykset mukaansa, niin saavun innoissani lukemaan vastauksia blogeistanne!

Hyvää ja raikasta viikonloppua! Maanantaina onkin jännä päivä, sillä silloin äänestetään viime vuoden parhaista kirjoista! Lista on jo tehty :)

Kommentit

  1. Nämä kysymykset olivat niin hauskoja, että innostuin vastailemaan niihin itsekin omassa blogissani. :)

    VastaaPoista
  2. No apua, Amma, olit jo saanut tämän haasteen. Jos vielä jaksat, haehan uudet kysymykset minun blogistani! :-)

    Scifiin ja fantasiaan on meillä näköjään vähän samanlainen suhde. Tosin molempia luin aiemmin tosi paljon.

    VastaaPoista
  3. Amma, olen iloinen, kun ehdit vastailemaan. Näitä oli mukava lukea.

    Minäkin haluaisin käydä Austenin maisemissa, mutta hyvin monessa muussakin kirjallisessa kohteessa.

    Maria Kallio onkin hyvä roolimalli. Hyvä ja uskottava hahmo, joka painiskelee ihan tavallisten arkipäivön ongelmien kanssa sen lisäksi, että ratkaisee rikoksia. Kallio on minunkin suosikkini, mutten tykästynyt kirjojen pohjalta tehtyyn tv-sarjaan (mm. huonon näyttelijävalinta takia).

    Pitääkin tutustua Tatu Kokon kirjaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti